Vacsorára pedig jön a Babos lecsó.
én több lével készítettem mint ahogy írja , mert nálunk ,,kell a zaft a kajához "
Újra dupla adagot főztem, egy nyuszi helyett kettőt raktam bele. Ehhez az adaghoz variáltam a paradicsom és paprika mennyiséget.
Ès még egy kis változtatás történt , de csak fűszerezés terén : tettem bele Provenziálise fűszer keveréket. Jól passzolt a nyuszihoz :-)
Recept forrás : Bográcsosételek című könyv.
Nyúlpaprikás
Hozzávalók:
1 nyuszi , feldarabolva
hagyma ( aprítva )
fokhagyma ( aprítva )
Paradicsom ( szeletelve)
paprika ( szeletelve )
Zsír
só ,bors , paprikapor ,
és az én hozzátételem : provenziálise fűszer
4 dl tejföl , 3 ek liszt.
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítottam a felhevített zsíron. Amikor megpirult , félre húztam a fazekat . Megszórtam az őrölt köménnyel,pirospaprikával,provenziálise fűszerrel és öntöttem rá egy kis vizet.
Belepakoltam a nyuszi húst , és felöntöttem annyi vízzel ami kb 2 ujjnyira ellepte a húst.
Lassú tűzön rotyogtattam.
Amikor a hús majdnem puha volt , bele raktam a paprikát és paradicsomot , készre főztem.
Elkevertem a lisztet a tejföllel.
Amikor minden puha volt , hozzá kevertem a tejfölös lisztet.
Mégegyszer utána fűszereztem.
Burgonyával és salátával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése