2010-11-09

Savanyú káposztás hústekercs a sütöböl - zelleres burgonya pürével

Ez az étel a szülinapi vacsorára készült! Én csak annyit változtattam rajta,hogy sertés húsból készítettem és a dupla mennyiséget,mert sokan voltak.Leírni most az eredeti adagot írom.

Savanyú káposztás hústekercs

Hozzávalók:
Hús:
1 doboz (425 ml )savanyú káposzta,1 répa,2 hagyma,6 Rinderroulade,só,bors,mustár,12 szelet Frühstücksspeck,2 ek Butterschmalz,1 ek paradicsom püré,330 ml világos sör,1 l húsleves,Rouladennadel
Köret:
750 g burgonya,300 g zeller,200 ml tej,1 ek vaj,muskat,1/2 csokor majoránna,1-2 ek étkezési keményítő,bors
Elkészítés:
A káposztát lecsöpögtetni.Répát,hagymát tisztítani,majd kockázni.A húst sózni,borsozni,majd mustárral megkenni.Frühstücksspeck -et rárakni,majd erre savanyú káposztát , feltekerni és össze tűzni,hogy ne tekeredjen szét.
A Butterschmalz-ot felmelegíteni és a tekercseket 10 percig sütni benne,kivenni őket és félre rakni. Ezután a visszamaradt zsiradékban a hagymát és a répát kicsit megpirítani,paradicsom pürét hozzá adni.A sörrel és levessel felönteni,felforralni. A tekercseket hozzáadni és lefedve 175 fokosra előmelegített sütőbe rakni kb 1 1/2 órára.Majoránnát aprítani. Ha a hús puha kivenni a tepsiből,a visszamaradt szószt pürésiteni. A keményítőt 4 ek vízzel elkeverni és a szószt ezzel besűríteni,A majoránnát hozzáadni és ha kell még utána ízesíteni.

Köret:

Krumplit,zellert,tisztítani,kockázni,majd sós vízben megfőzni.Ezután leszűrni és a tej,vaj hozzáadásával az egészet pürésiteni. Sóval,borssal,Muskat - tal ízesíteni.

Nincsenek megjegyzések: