Holland gulyásleves
300 g marhalábszár vagy -lapocka
1 vöröshagyma
1 dl olaj
3 - 4 babérlevél,só,bors
1 gerezd fokhagyma
1 répa (nálam kb 5 )
1 cikk zeller ( nálam 1 fej )
2 burgonya
2 l húsalaplé
Èn még raktam bele 1 porét, és 4 petrezselyem gyökeret.
A húst kockára vágtam és a forró olajban megpirítottam,hozzáadtam a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát,és babérlevelet.Sóztam borsoztam és annyi alaplét öntöttem rá amennyi félig ellepte.A húst kis lángon majdnem puhára pároltam. (ha kell a folyadékot utána potólni )Amikor már majdnem puha a hús hozzáadtam a tisztított csíkokra vágott zöldségeket,és ráöntöttem a maradék húsalaplét és az egészet puhára főztem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése