2011-12-14

Camambert - kenyér

Mint az előbbi írásban említettem a kenyér íze egyszerűen nagyszerű!!! Én hosszúkásra formáztam, és ahhoz képest, hogy a kovász nem nagyon akart beindulni, mégis nekem elég szép lett.

Camambert- kenyér

Hozzávalók:

95 g rozsliszt
65 g víz
10 g rozskovász

Az egészet össze kevertem 12 - 15 órát szobahömérségleten érleltem.
A fötésztához:
Kovász
120 g félbarna liszt
50 g rozsliszt
120 g víz
6 g friss élesztő
6 g só
6 g Camambert sajt ( felkockázva )

Elkészítés: A sajt kivételével az egész hozzávalót 5 percig 1 - es fokozaton összekevertetem.
2 órát kelesztettem, közben félóránként össze gyúrni.
A harmadik hajtogatásnál bele hajtogattam a sajt kockákat.
Megformáztam, és még egyszer 60 percet kelesztettem.
Közben beraktam a sütőbe egy vizes tepsit, és bekapcsoltam 230 fokra. Amikorra lejárt az egy óra kelesztés, addigra felmelegedett a sütöm.Bevagdostam, és beraktam a kenyeret majd 40 percet sütöttem.
Rácsra raktam , és úgy hagytam kihűlni.

A receptet megint innen találtam.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Ez valami csúcs lehet, nagyon jó:) Viszem a receptet, köszi:)

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Trollanyú!

Örülök,hogy tetszik!
Bea