Münsterländer Bauernstute
Hozzávalók:
20 g élesztő
300 g író
75 g folyékony kovász
300 g fehérkenyér liszt
200 g rozsliszt
15 g só
Elkészítés:
Az élesztőt a szobahömérségletü íróban feloldottam.
A kovásszal elkevertem, hozzákevertem a liszteket, majd a sót.
Az egészet jól átgyúrtam, majd kör alakúra formáztam és letakarva fél órát kelesztettem.
Ezután lisztezett deszkán oválisra formáztam, sütöpapirral bélelt formába tettem .
Hagytam addig kelni amíg a sütő felmelegedett.
Sütőt 210 fokra melegíteni egy vizes tepsivel, amikor elérte a 210 fokot kenyeret be, vizes tepsit ki. Igy sütni 5 percet,majd a hőfokot 200 fokra levenni és még 25 percet sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése