2011-12-01

A kenyér amit kétszer sütöttem meg és mind a kétszer ki is dobtam:-((

Mit ronthattam el?????????
Eddig minden kipróbált kenyér sikerült,még ha néha el is laposodott ,ami mostanra tudom azért történik,mert a tészta túl sokáig kel.

Tehát az első alkalommal :túl kelesztettem, ami még nem is lett volna gond. Legnagyobb gondom az volt, hogy a belseje gumi szerű tömör lett. Azt hittem talán a sütési idő volt a hiba, mert a laposság miatt hamarabb kivettem a sütöböl.Tehát irány a kuka.

Második alkalommal: ügyeltem a kelesztési időre követtem pontról pontra a receptet,sütési időt is betartottam. Most nem laposodott el, a külseje finom , de a belseje újra gyurma állagú lett.
Miért???

Ha legközelebb lesz kedvem ,megpróbálom harmadjára is ,akkor esetleg gőz nélkül.


Ez pedig a legújabb szerzeményem.Egy széthúzható kenyér sütő forma.Ha valaki le akarná tesztelni a itt található a recept

4 megjegyzés:

Juci konyhája írta...

Kedves Bea!
Ha kenyeret akarsz sütni, látogasd meg Limara oldalát. http://limarapeksege.blogspot.com/ itt nagyon sokféle kenyérreceptet találsz!
Én is az Ő receptje alapján készítem minden nap a fehér kenyeret.
Nagy szerencséd van, hogy Te tudtál venni ilyen formát.Sajnos itthon M.o.-n nem vagy csak nagyon ritkán lehet szert tenni.Irigyellek:)!

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Juci!
Köszönöm a jó tanácsot.Limara oldalát ismerem,már onnan is sütöttem. Ahonnan ez a recept van nagyon jók a receptek, csak ezzel az egy kenyérrel vagyok gondban.
Bea

Juci konyhája írta...

Ha már kétszer nem sikerült akkor többször nem érdemes próbálkozni vele.

Bocsi az okoskodásért, de tegnap később vettem észre, hogy Limarát is olvasod.

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Juci!
Vannak dolgok amit elsö nem sikerülés után feladom,de vannak amit újra és újra próbálok amig nem sikerül :-))
Bea