A csalás csak annyiból áll , hogy nem zsömlének hanem kenyérnek formáztam.
Krusti
Poolis / Elötészta: 250 g fehérkenyér liszt
250 g víz
1 g élesztő
Az egészet összekeverni és 12 - 16 órát szoba hömérségleten ,, pihentetni "
Fötészta : az egész poolis / elötészta
800 g fehérkenyér liszt
40 g tojásfehérje
85 g tej
300 g víz
100 g vaj
3 g élesztő
20 g só
Az egészet összegyúrni, és 8 - 10 órát keleszteni.
Az én változatomban : Kelesztési idő után megformáztam kenyérnek, kacsa sütő tepsimbe raktam ( a kenyeret ebben szoktam sütni, sütöpapirral az alján és ennek fedele is van ), Középen hosszában a feléig bevágtam , 1 órát még kelesztettem. Ezután a sütőt 225 fokra állítottam , a tepsi fedelének belsejét bevizeztem és így sütöttem 55 percet.
Hát csak ennyi volt a csalás, hogy nem zsömlék lettek belőle, hanem kenyérke. :-)))
Az originál formázási módot Hefe und mehr blogján találjátok!
4 megjegyzés:
Szia!
Miért vágtad félbe, miután betetted a kacsasütőbe?
Bocsánat, nem szószerint vágtam ketté! Javítom!
Bea
Mindenesetre nagyon szép lett:)
Kedves Roza!
Köszönöm!
Bea
Megjegyzés küldése