Pane di Pasta Dura
Vorteig / Elötészta: 200 g fehérkenyér liszt
120 g víz
3 g élesztő
Az egészet összegyúrni, és 15 - 18 órát pihentettem
Hauptteig / Fötészta: az elötészta
350 g fehérkenyérliszt
180 víz
30 g olívaolaj
10 g élesztő
12 g só
Elkészítés:
Az egészet összegyúrtam és 60 percet pihentettem
Ezután még egyszer összegyúrtam, 8 részre osztottam, kinyújtottam hosszúkásra, feltekertem, 45 percet kelesztettem,majd hosszába félbe vágtam ( ami nem lett túl mély :-( ).
Hagytam pihenni amíg a sütő felmelegedett.
Sütőbe egy tepsit rakni vízzel, 250 fokra melegíteni, ekkor a zsömléket berakni és a hőfokot levenni 200 fokra és igy sütni 30 percet.
Hozzátenném , én nem tekergettem úgy mint az originálba, igy is finom lett.
Az eredeti kinézetet a Plötzbog - on láthatjátok, Meg a receptet is, és azokat a lépéseket amit én kihagytam!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése