H. Szereti a kínait és én is főleg ha csipös,ezért úgy döntöttem meglepem.Azt hiszem ebbe az egy ételbe nem kötöttem bele ,mert nekem az a mániám,hogy mindig találok valami kivetni valót a saját készítésű ételeimbe.
- Wokban sült japán tészta
- - 200 g kínai tészta
- - 1 közepes vöröshagyma
- - 3 gerezd fokhagyma
- - 1 - 1 piros és sárga kaliforniai paprika
- - 1 kis kínai kel
- - 500 g marha hús
- - 2 - 3 ek olaj
- - 1 - 2 tk sambal oelek
- - 8 - 10 ek szójaszósz
- - só,bors
A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk.A paprikát,húst,kínai kelt vékony csíkokra vágjuk.
A wokban felhevítjük az olajat és a húst adagonként megpirítjuk,majd kiszedjük,sózzuk,borsozzuk.
A visszamaradt zsíron megsütjük a hagymát,fokhagymát,paprikát.Hozzáadjuk a lecsöpögtetett tésztát és a kínai kelt.Sambal oelekkel és szójaszósszal ízesítjük,majd a hússal összemelegítjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése