Nagyon szerettem valamikor a
gesztenyepürét, aztán egyszer valaki csinált nekem,de sajnos
annyira tömény édes volt, hogy utána soha nem ettem. ( Egyébként
így voltam a mákos tésztával is, csak ott a mák volt a dohos, én
meg nem tudtam eldönteni ,hogy minek van furcsa íze !? Na ezután
egy villányi mákos tésztát se tudtam lenyelni. De most már ezt
is újra megeszem :-) )
Tavaly óta egyre többször elfogott a vágy,hogy én bizony
úgy ennék gesztenye pürét! De honnan szedjek gesztenyét, vagy ép
gesztenye masszát!? Vasárnap H.- val és a gyerekekkel elmentünk,
hogy szedünk gombát. Na az nem volt sok, de cserébe nagyon sok
gesztenye. Szegyen ,nem szégyen nem voltunk 100 % - ig biztosak igy
csak a fenti kosárban lévő mennyiséget hoztuk el beazonosításra.
Ès igen!!!! Minden esetre ez elég volt annyira,hog én a saját
részemre elkészítettem chiliesvanilia
blogján leírtak szerint a gesztenyepürét DE CSAK A FELE ADAGOT
H.-NAK ÈS NEKEM. Ezenkívül H..-még pirítva is evett belőle
:-)) Jaj elnézést, én rumot is raktam bele és én csak egyszerűen pohárba raktam a masszát.
LENNE EGY KÈRDÈSEM AMIRE REMÈLEM KAPOK TŐLETEK VÁLASZT!!! HA HOZOK GESZTENYÉT MÈG ELTARTHATÓ AZ PUCOLATLANUL, PIRITATLANUL ,ÚGY AHOGY A FENTI KIS TÀLKÀBA LÀTHATÒ VAGY MEGROMLIK ???
NAGYON ÖRÜLNÈK HA VALAKI ESETLEG TUDNA VÁLASZT ADNI !!??
2 megjegyzés:
Szerintem egy darabig mindenképpen eltartható. Később fenn állhat a veszélye, hogy összeszárad a héja és nem puhul meg... De ez csak az én véleményem.
Kedves Roza!
Köszönöm,hogy válaszoltál!
Bea
Megjegyzés küldése