2011-10-11

Gesztenyepüré

Nagyon szerettem valamikor a  gesztenyepürét, aztán egyszer valaki csinált nekem,de sajnos annyira tömény édes volt, hogy utána soha nem ettem. ( Egyébként így voltam a mákos tésztával is, csak ott a mák volt a dohos, én meg nem tudtam eldönteni ,hogy minek van furcsa íze !? Na ezután egy villányi mákos tésztát se tudtam lenyelni. De most már ezt is   újra megeszem :-) )   
Tavaly óta egyre többször elfogott a vágy,hogy én bizony úgy ennék gesztenye pürét! De honnan szedjek gesztenyét, vagy ép gesztenye masszát!? Vasárnap H.- val és a gyerekekkel elmentünk, hogy szedünk gombát. Na az nem volt sok, de cserébe nagyon sok gesztenye. Szegyen ,nem szégyen nem voltunk 100 % - ig biztosak igy csak a fenti kosárban lévő mennyiséget hoztuk el beazonosításra. Ès igen!!!! Minden esetre ez elég volt annyira,hog én a saját részemre elkészítettem    chiliesvanilia   blogján leírtak szerint a gesztenyepürét DE CSAK A FELE ADAGOT H.-NAK ÈS NEKEM. Ezenkívül H..-még pirítva is evett belőle :-)) 
Jaj elnézést, én rumot is raktam bele és én csak egyszerűen pohárba raktam a masszát.

LENNE EGY KÈRDÈSEM AMIRE REMÈLEM KAPOK TŐLETEK VÁLASZT!!! HA HOZOK GESZTENYÉT MÈG ELTARTHATÓ AZ PUCOLATLANUL,  PIRITATLANUL ,ÚGY AHOGY A FENTI KIS TÀLKÀBA LÀTHATÒ VAGY MEGROMLIK ???



NAGYON ÖRÜLNÈK HA VALAKI ESETLEG TUDNA VÁLASZT ADNI !!??


2 megjegyzés:

Roza írta...

Szerintem egy darabig mindenképpen eltartható. Később fenn állhat a veszélye, hogy összeszárad a héja és nem puhul meg... De ez csak az én véleményem.

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Roza!
Köszönöm,hogy válaszoltál!
Bea