Ente mit Thymian
1 kg burgonya
só
1 csokor Thymian (kakukkfű )
1 szár Rosmaring
2 ek olivaolaj
1 kb 2 kg-os kacsa
2 közepes hagyma
A burgonyát jól meg mosni, és sós vízben megfőzni.
Thymiant és a rozmaringot leöblíteni, és szárazra ,,törölni ".
a thymian levelek kétharmadát leszedni,a többit félre rakni.
Rozmaring ,,leveleket" leszedni és aprítani.
A megfőtt burgonyáról a vizet leönteni,hideg vízzel leöblíteni,megpucolni,tálba rakni a rozmaringot és thymiant,csak úgy mint sót rászórni és az olivaolajjal meglocsolni.
A kacsát kívül belül lemosni,majd leszárítani.
Kívül belül sózni,és a fűszerezett burgonyából egy párat a kacsa belsejébe rakni.
A kacsát hátával lefelé egy tepsibe rakni, és az előmelegített sütőbe tolni.
Alsó -Felső fűtéses: 220 fok
Forró levegős : 200 fok
Sütési idő .kb 1 1/2 óra
A hagymát megpucolni ,négyfelé vágni és a megmaradt burgonyával sütés idő vége előtt félórával a kacsához rakni.
A kacsát locsolgatni a saját zsírjával.Ha ez kevés lenne egy kis vizet alá önteni.
Én bevagdostam a szárnya alatt,a mellénél és a combja tövénél,hogy jobban kisüljön a zsírja
2 megjegyzés:
A "thymian" magyar neve nem a kakukkfű?
Kedves Névtelen!
Megnéztem és tényleg kakukkfü magyarul a thymian.
Megjegyzés küldése