2011-04-11

Fokhagymás - tejfölös kiflik

Tegnap uzsonnára elkészítettem the chef viki Fokhagymás -Tejfölös Kiflijét. Nagyon jó lett és még a formázás is sikerült :-)!!
Na jó én egy kicsit változtattam,mert nem volt itthon friss élesztő így por élesztőt raktam bele.Köszönet az ötletért!

Fokhagymás - tejfölös kiflik Házias konyha azaz The Chef Viki receptje

Hozzávalók 8 db-hoz: 2 dl víz 1 dl tejföl 50 dkg liszt 2 tk. cukor 2 mk. só 1 gerezd zúzott fokhagyma 1/3 kocka friss élesztő (nálam 1 csomag (9 g) por élesztő )

Tetejére:

2 gerezd fokhagyma 1-2 ek. olaj

A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, megdagasztjuk-kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd 8 egyforma darabra vágjuk. Ovális alakúra nyújtsuk, s feltekerjük, majd kifliformára igazítjuk-hajlítjuk. Sütőpapírral borított tepsin hagyjuk kelni kb. 20 percig. Közben 2 gerezd fokhagymát összezúzunk és összekeverjük az olajjal. A megkelt kifliket ezzel a tömény fokhagymás olajjal kenjük át, s teszünk is a tészták tetejére egy kis fokhagymát. A sütőt előmelegítjük - aljában egy kis pikszis vízzel - 180 fokra, s kb. 25 perc alatt megsütjük a kifliket.

Nincsenek megjegyzések: