2011-04-12

Kacsa thymiannal


Ente mit Thymian



1 kg burgonya


1 csokor Thymian (kakukkfű )

1 szár Rosmaring

2 ek olivaolaj

1 kb 2 kg-os kacsa

2 közepes hagyma







A burgonyát jól meg mosni, és sós vízben megfőzni.

Thymiant és a rozmaringot leöblíteni, és szárazra ,,törölni ".

a thymian levelek kétharmadát leszedni,a többit félre rakni.

Rozmaring ,,leveleket" leszedni és aprítani.

A megfőtt burgonyáról a vizet leönteni,hideg vízzel leöblíteni,megpucolni,tálba rakni a rozmaringot és thymiant,csak úgy mint sót rászórni és az olivaolajjal meglocsolni.



A kacsát kívül belül lemosni,majd leszárítani.

Kívül belül sózni,és a fűszerezett burgonyából egy párat a kacsa belsejébe rakni.

A kacsát hátával lefelé egy tepsibe rakni, és az előmelegített sütőbe tolni.

Alsó -Felső fűtéses: 220 fok

Forró levegős : 200 fok

Sütési idő .kb 1 1/2 óra



A hagymát megpucolni ,négyfelé vágni és a megmaradt burgonyával sütés idő vége előtt félórával a kacsához rakni.



A kacsát locsolgatni a saját zsírjával.Ha ez kevés lenne egy kis vizet alá önteni.



Én bevagdostam a szárnya alatt,a mellénél és a combja tövénél,hogy jobban kisüljön a zsírja

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A "thymian" magyar neve nem a kakukkfű?

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Névtelen!
Megnéztem és tényleg kakukkfü magyarul a thymian.