2010-09-13

Eier - Gratin

Nem szeretem a spenótot lényegében,de a lecsót se szerettem! A kép nem olyan szép mint az originál képen de csak azért,mert én ,,fözösajtot ? " tettem a tojásokra

Eier- Gratin
  • 450 g Blattspinat (TK) (spenót )
  • 8 Eier (tojás )
  • 1/2 Bund Petresilie (petrezselyem )
  • 2 EL flüssige Butter (vaj )
  • 2 EL Semmelbrösel (zsemlemorzsa )
  • 50 g geriebener Parmesan
  • Salz,Pfeffer (só,bors )
  • 100 g Schlagsahne (tejszín )
  • 200 ml Gemüsebrühe (Instant )(zöldségleves lé)
  • geriebene Muskatnuss
  • 1-2 El Zitronensaft (citromlé)


Spenótot kiolvasztani,tojásokat kb 8 percig főzni,hideg vízzel lehűteni,pucolni,és megfelezni.
Petrezselymet tisztítani,apróra vágni,vajjal,zsemlemorzsával,sóval,borssal,parmesannal elkeverni és a tojásokra kenni.
Tejszínt és a brühe-t felfőzni,sót,borsot,muskatnuss-t,és a citrom levével ízesíteni.
Spenótot kinyomkodni,és egy tepsibe (ca.25 x 35 cm ) elosztani,tejszínes keveréket ráönteni,tojásokat rárakni.
200 fokos sütőbe 10 percet sütni.

1 megjegyzés:

Ildy írta...

A múltkor én is így jártam a rántani való sajttal. Az ugyan el nem olvadt az étel tetején. Na, de annyi baj legyen!