Eier- Gratin
- 450 g Blattspinat (TK) (spenót )
- 8 Eier (tojás )
- 1/2 Bund Petresilie (petrezselyem )
- 2 EL flüssige Butter (vaj )
- 2 EL Semmelbrösel (zsemlemorzsa )
- 50 g geriebener Parmesan
- Salz,Pfeffer (só,bors )
- 100 g Schlagsahne (tejszín )
- 200 ml Gemüsebrühe (Instant )(zöldségleves lé)
- geriebene Muskatnuss
- 1-2 El Zitronensaft (citromlé)
Petrezselymet tisztítani,apróra vágni,vajjal,zsemlemorzsával,sóval,borssal,parmesannal elkeverni és a tojásokra kenni.
Tejszínt és a brühe-t felfőzni,sót,borsot,muskatnuss-t,és a citrom levével ízesíteni.
Spenótot kinyomkodni,és egy tepsibe (ca.25 x 35 cm ) elosztani,tejszínes keveréket ráönteni,tojásokat rárakni.
200 fokos sütőbe 10 percet sütni.
1 megjegyzés:
A múltkor én is így jártam a rántani való sajttal. Az ugyan el nem olvadt az étel tetején. Na, de annyi baj legyen!
Megjegyzés küldése