2010-08-04

Chili con carrne

Recept forrás:Bográcsos ételek

Először is ez nekem egy érdekes recept volt,de végül is a lényeg,hogy finom volt!

Chili con carne
  • 60 dkg darálthús
  • 25 dkg vörös szárazbab ( én konzervbabot használtam,mivel ahol voltunk nem tudtam volna elöfözni)
  • 5 paradicsom
  • 5 zöldpaprika (legyen benne csípős is !)
  • 1 ek őrölt chilipaprika
  • 2 hagyma
  • 5 fokhagyma
  • 2,5 dl húsleves ( kockából is lehet)
  • 1 babérlevél
  • 4 ek olaj
  • só,bors

A bográcsba olajat öntöttem,megpirítottam benne az apróra vágott hagymát, és fokhagymát.Hozzáadtam a darálthúst és fehéredésig sütöttem.Megszórtam a csilivel,majd jött a kockázott paprika és paradicsom.Fűszereztem és hozzáadtam a konzerv babot.Felöntöttem a leves lével és kis lángon készre főztem.
Az originál recept száraz babot ír ezt :külön fazékban sós vízben babérlevél hozzáadásával puhára kell főzni!

2 megjegyzés:

Maimoni írta...

Ez nálunk is nagyon megy - csak csípőset nem szabad bele raknom...

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Maimoni! Nálunk meg az a lényeg hogy csipös legyen!:-))Mi szeretjük az eröset.
Bea