Először is ez nekem egy érdekes recept volt,de végül is a lényeg,hogy finom volt!
Chili con carne
- 60 dkg darálthús
- 25 dkg vörös szárazbab ( én konzervbabot használtam,mivel ahol voltunk nem tudtam volna elöfözni)
- 5 paradicsom
- 5 zöldpaprika (legyen benne csípős is !)
- 1 ek őrölt chilipaprika
- 2 hagyma
- 5 fokhagyma
- 2,5 dl húsleves ( kockából is lehet)
- 1 babérlevél
- 4 ek olaj
- só,bors
A bográcsba olajat öntöttem,megpirítottam benne az apróra vágott hagymát, és fokhagymát.Hozzáadtam a darálthúst és fehéredésig sütöttem.Megszórtam a csilivel,majd jött a kockázott paprika és paradicsom.Fűszereztem és hozzáadtam a konzerv babot.Felöntöttem a leves lével és kis lángon készre főztem.
Az originál recept száraz babot ír ezt :külön fazékban sós vízben babérlevél hozzáadásával puhára kell főzni!
2 megjegyzés:
Ez nálunk is nagyon megy - csak csípőset nem szabad bele raknom...
Kedves Maimoni! Nálunk meg az a lényeg hogy csipös legyen!:-))Mi szeretjük az eröset.
Bea
Megjegyzés küldése