Recept forrás:Hargitai György - Házi tészták & Sütemények c.könyve
Igazából Peti pozsonyi kockája a neve
400 g nagy kocka tésztát kifőztem, majd lecsepegtetve egy tálba raktam.8 dkg vajat kicsit megolvasztottam és simára kevertem, hozzáadtam 4 tojássárgáját és 6 ek cukrot,ezeket jól össze kevertem.Félre raktam.
A tésztát össze kevertem 2 dl tejföllel,és 1 citrom reszelt héjával, 2 cs vaniliás cukorral.Majd ezt össze kevertem az elözö masszával.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem,és óvatosan össze kevertem a tésztás masszával.
Egy 25 x 20-as tepsit kivajaztam,zsemle morzsáztam.A tészta egyharmadát belesimítottam,majd megszórtam 5 ek porcukros - darált mákkal ,erre megint tészta jött,amit megkentem házi sárgabarack lekvárral.Erre ráterítettem a maradék tésztát és 190 fokos sütőben 35 percet sütöttem.
Hozzá füzendöm: a mák részhez lehet mazsolát is keverni csak mi nem szeretjük.A másik dolog amin elgondolkodtam az az volt,hogy 1 óra hosszát kéne sütni lefedés nélkül ,de az enyémnek már 35 perc után jól megpirult a teteje és a belseje is jó volt.A képen meg 1 órás sütés után is csak arany sárga volt a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése