2013-10-21

Máj mustárszószban

Sziasztok!

Amíg a családnak készült az édes és sós palacsinta változat a sütőben addig én össze dobtam magamnak ezt a májas ételt.
Mert hát mint azt már említettem nálunk csak én eszem a májat,mindegy milyen,hogy van elkészítve. :-))


 
Máj mustárszószban
 
400 g májat,megmostam,leszárítottam,csíkokra vágtam.
Sós,borsos lisztbe forgattam.
2 hagymát és 2 cikk fokhagymát tisztítottam,kockáztam.
A májat kevés olajon megpirítottam,majd a serpenyöböl kiszedtem,és félre raktam,a zsiradékot kiöntöttem.
Ugyanabban a serpenyőben 20 g vajat felolvasztani és a hagymát,fokhagymát üvegesre pirítani.
Beleöntöttem 125 ml zöldségleves alaplét és 125 ml tejszínt.
 

,,Krémesre"főzni ,belekeverni 2 ek Dijon mustárt és 2 kicsire kockázott savanyú uborkát.
Petrezselyem zölddel megszórni.
 
 
Elvileg 600 g csirke máj kellett volna bele rakni,de én véletlenül sertés májat vettem ki.
 

1 megjegyzés:

trollanyu írta...

A máj megosztó étel, gyerekeim nem eszik meg, érdekes, mert a májkrémet meg szeretik. Nekem teszik, mustáros szósszal finom lehet.