Mivel még nincs vasárnap ezért úgy döntöttem pörkölt lesz belőle. Bográcsba készítettem,de csak azért mert előtte abba sütöttem ki a tepertőt.
Öröm olyanoknak fözni akik mindent elfogyasztanak,ha ízlik ,de jelzik azt is ha nem ízlik!
2010-09-29
Tejfölös csirkepörkölt
Mivel még nincs vasárnap ezért úgy döntöttem pörkölt lesz belőle. Bográcsba készítettem,de csak azért mert előtte abba sütöttem ki a tepertőt.
Ez + Az
Igaz a tepertőt így nem eszi nálunk senki,de majd jó lesz pogácsába és tepertő krémnek. én szoktam beleönteni egy kis kávé tejet is,de ne kérdezzétek miért,mert én se tudom.Bár nálunk ha rántott húst csinálok a felvert tojásba tejfölt rakok. ( apukámtól láttam )
2010-09-28
Egy nagyon jó hétvége!
2010-09-21
Quarkkuchen - Túróssütemény
Hozzávalók:
100 g margarin,
200 g cukor
1 csipet só
1 csomag vanilliáscukor
4 tojás
250 g túró
300 g liszt
1 csomag sütőpor
1/8 liter tej
150 g mazsola ( én kihagytam)
én a mazsola helyett konzerv öszibarackot tettem bele.
A barackon kívül mindent össze kevertem.Ezután kikentem egy 2 literes özgerinc formát margarinnal,megszórtam zsemlemorzsával. A barackokat sorba beleraktam,és ráöntöttem a masszát lefedtem alufóliával,és 200 fokon 50 percet sütöttem,majd még fólia nélkül kb 20 percet.
De lényegében mindenkinek tüpróbát ajánlanék!
Zöldségleves füstöltoldalassal
Zöldség leves füstölt oldalassal
- leves zöldség (répa,zeller,lauchzwiebel )(pucolva,darabolva)
- füstölt oldalas
- fagyasztott zöldségek ( borsó,brokkoli,champion )
- burgonya (pucolva,kockázva )
- fokhagyma (egészben )
- ételízesitö
Az egészet ízesítve felraktam főzni egy fazékba. És ennyi.
A brokkolit érdemesebb akkor belerakni amikor a többi cucc már majdnem puha!
2010-09-19
Díjat kaptam!
http://denniah.blogspot.com/-Felahtól!
Szabály
- 1.Meg kell köszönnöm
- A logót ki kell tenni a blogomra
- Be kell linkelnem akitől kaptam
- tovább kell adnom 7 embernek
- Be kell linkelnem őket
- Megjegyzést kell hagynom náluk
- El kell árulnom magamról 7 dolgot
Az én díjazottaim:
Andi
Zsuzsa
Gyöngyi Szamóca Molly
http://krisztakonyhja.blogspot.com/2010/09/ajandek.html És Anikó aki német blogot vezet,de magyar ételekről is ír.
A 7 dolog magamról: (Egyszer már írtam de azóta változott az életem )
- Szeretem a szakácskönyveket,recept újságokat, még ha nem is mindet próbálom ki.
- Bár jelenleg nem látható ,de szeretek új dolgokat kipróbálni.
- Mostanra minden fajta zöldséget szeretek.
- Még mindig Németországban élek egy új partnerrel akinek bármit főzhetek,és nagyobbik lányom is nyitott most már minden új ételre.
- Szeretnék megtanulni olyan szép kenyereket és péksüteményeket készíteni mint Limara ,de sajnos ettől még messze vagyok.
- Szeretnék különböző helyekre eljutni,hogy megkóstoljam az ottani konyhákban készített helységre jellemző ételeket.
- És LEGNAGYOBB álmom egy nagy konyha amiben sok hely,nagy étkező asztal és minden fajta-féle konyhai kütyü-mütyü megtalálható az élen egy kb 10 l kuktával (nagy a család :-)
2010-09-14
Pfannkuchenrollen ,,Alkmar"
- 4 hagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 2 ek olaj
- 400 g darálthús
- 2 paradicsom
- 125 g Kräuterfrischkäse
- só,bors,paprikapor
- 125 ml tej
- 2 tojás sárgája
- 1/2 csokor Thymian
- 1/2 csokor Salbei
- 6-8 sós palacsinta
- 150 g reszelt Parmesan sajt
A megmaradt Frischkäse-t a tejjel,és tojássárgájával elkeverni. Az aprított fűszereket belekeverni.A szószt egy kisebb tepsibe önteni.
A palacsintákat megtölteni a darálthús keverékkel és a szószra rakni,sajtal megszórva 175 fokon a sütőbe rakni 15 percre.
én annyit változtam,hogy a palacsintákat egymásra pakoltam,és a szószt ráöntöttem,majd megszórtam a sajttal.
2010-09-13
Eier - Gratin
Eier- Gratin
- 450 g Blattspinat (TK) (spenót )
- 8 Eier (tojás )
- 1/2 Bund Petresilie (petrezselyem )
- 2 EL flüssige Butter (vaj )
- 2 EL Semmelbrösel (zsemlemorzsa )
- 50 g geriebener Parmesan
- Salz,Pfeffer (só,bors )
- 100 g Schlagsahne (tejszín )
- 200 ml Gemüsebrühe (Instant )(zöldségleves lé)
- geriebene Muskatnuss
- 1-2 El Zitronensaft (citromlé)
Petrezselymet tisztítani,apróra vágni,vajjal,zsemlemorzsával,sóval,borssal,parmesannal elkeverni és a tojásokra kenni.
Tejszínt és a brühe-t felfőzni,sót,borsot,muskatnuss-t,és a citrom levével ízesíteni.
Spenótot kinyomkodni,és egy tepsibe (ca.25 x 35 cm ) elosztani,tejszínes keveréket ráönteni,tojásokat rárakni.
200 fokos sütőbe 10 percet sütni.
2010-09-04
Brokkolis-gombás -sajtos tészta / Brokkoli-Pilz -Käse Nudeln
Brokkolis-gombás-sajtos tészta
A Gombaleves -t gombaízü fözösajtal ( Schmelzkäse ) besűrítettem.Főztem brokkolit,majd a besüritett gombaszószhoz adtam,melegítettem rajta. Főtt tésztával tálaltam.
2010-09-03
Erdeigomba leves / Waldpilzsuppe
Erdei gomba leves
- erdei gomba
- 1 hagyma
- 1 fokhagyma
- 3 ek vaj
- 800 ml zöldség leves alap lé
- 3 ek étkezési keményitö
- 100 ml tejszín
- só,bors
- aprított petrezselyem zöld
A gombát tisztítani,szeletelni.Hagymát pucolni,kockázni.Fokhagymát pucolni,apróra kockázni.
A vajat olvasztani és a hagymát,fokhagymát,gombát belerakni,15 percig párolni.Ezután hozzáönteni a zöldségleves lét,az egészet felforralni.
A keményitöt elkeverni 2 ek hideg vízzel,és a leveshez önteni,újra felforralni.
A tejszínt hozzáönteni,fűszerezni.
Pilzpfanne
Pilzpfanne
- Erdei gomba
- fokhagyma
- hagyma
- szalonna
- vaj
- thymian,só,bors
Vajat olvasztani,gombát hozzáadni és az egészet addig párolni amíg a leve elnem párolgott.Ekkor hozzáadni a hagymát és a felkockázott szalonnát majd együtt ,,sütni",fűszerezni.
Elvileg burgonyát is kell hozzáadni,de én ezt kihagytam.