A Blikk Nők Konyha 2009.07.02.-án megjelenő számban találtam egy finomságot. Hagymás ropogós volt a neve és Pálinkához ajánlják.
Neki is álltam meg csinálni vacsorához,de történt egy két változtatás (Pirossal jelzem majd az originál recept mellett)
Neki is álltam meg csinálni vacsorához,de történt egy két változtatás (Pirossal jelzem majd az originál recept mellett)
Hagymás ropogós - Hagymás - felvágottas tekercs
Hozzávalók :
-1 fej vöröshagyma helyett kész Röstzwiebel
-2 ek olaj elmaradt,mert nem kellett hagymát pirítanom
-2 dkg élesztő
-2 tk kristálycukor
-80 dkg finomliszt + a formához
-8 ek extra szűz olívaolaj
-1 tk só lecseréltem 1 tk Knoblauch és 1 tk Kräuter sóra
-1 csokor újhagyma elmaradt,mert a gyerekek csak nyersen szeretik
- bármilyen nemü maradék felvágottat vettem a hagyma helyett
Elkészítés:
-Pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát. Ez nálam kimaradt
-2dl langyos vízben oldjuk fel az élesztőt és a cukrot.
-A lisztet szitáljuk a munkalapra vagy tálba.
-Öntsük a közepébe nyomott mélyedésbe felfuttatott élesztőt,az olaj 2/3 -át,a hagymát,valamint a sót.
-Dolgozzuk sima tésztává,és meleg helyen kelesszük 2 órát. Nem tudom miért de nekem még kellett hozzá egy kis víz.
-Gyúrjuk át,azután nyújtsunk belőle 10 ovális szeletet. Àt gyúrtam és vékonyra nyújtottam.
-Tegyük belisztezett tepsibe,tetejüket kenjük meg a maradék olajjal,és szórjuk rájuk a hosszában negyedelt újhagymát. Hagyma helyett a felvágott jött rá feltekertem tepsibe raktam és úgy olajoztam a tekercseket.
-250 fokon 20 perc alatt süssük ropogósra.Sütőt csak 220 fokra állítottam ,nem vártam meg míg felmelegedett,hanem egy vizes tepsi társaságában beraktam.
Amikor néztem ahogy sülnek elgondolkoztam milyen jól mutatna rajta a darabolt pirított napraforgó mag.És még ma reggel is puha volt hiába maradt kint a konyha asztalon!
Hozzávalók :
-1 fej vöröshagyma helyett kész Röstzwiebel
-2 ek olaj elmaradt,mert nem kellett hagymát pirítanom
-2 dkg élesztő
-2 tk kristálycukor
-80 dkg finomliszt + a formához
-8 ek extra szűz olívaolaj
-1 tk só lecseréltem 1 tk Knoblauch és 1 tk Kräuter sóra
-1 csokor újhagyma elmaradt,mert a gyerekek csak nyersen szeretik
- bármilyen nemü maradék felvágottat vettem a hagyma helyett
Elkészítés:
-Pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát. Ez nálam kimaradt
-2dl langyos vízben oldjuk fel az élesztőt és a cukrot.
-A lisztet szitáljuk a munkalapra vagy tálba.
-Öntsük a közepébe nyomott mélyedésbe felfuttatott élesztőt,az olaj 2/3 -át,a hagymát,valamint a sót.
-Dolgozzuk sima tésztává,és meleg helyen kelesszük 2 órát. Nem tudom miért de nekem még kellett hozzá egy kis víz.
-Gyúrjuk át,azután nyújtsunk belőle 10 ovális szeletet. Àt gyúrtam és vékonyra nyújtottam.
-Tegyük belisztezett tepsibe,tetejüket kenjük meg a maradék olajjal,és szórjuk rájuk a hosszában negyedelt újhagymát. Hagyma helyett a felvágott jött rá feltekertem tepsibe raktam és úgy olajoztam a tekercseket.
-250 fokon 20 perc alatt süssük ropogósra.Sütőt csak 220 fokra állítottam ,nem vártam meg míg felmelegedett,hanem egy vizes tepsi társaságában beraktam.
Amikor néztem ahogy sülnek elgondolkoztam milyen jól mutatna rajta a darabolt pirított napraforgó mag.És még ma reggel is puha volt hiába maradt kint a konyha asztalon!