2008-10-24

Kávés-Túrós szelet

Kafee-Käsekuchen von Blech




Hozzávalók:
Tésztához: 300 g liszt,1 tojás,200 g vaj,200 g cukor,1 ek kakaó por,1 cs vaníliás cukor

1-es túró massza: 2 tojás,120 g cukor,1 cs. vaníliás cukor,1 cs. csokis puding por 500 g túró,100 ml tejszín

2-es túró massza:  2 tojás,120 g cukor,1 cs. vaníliás cukor,1 cs.vaníliás puding por, 500 g túró,1 ek instant kávé por,50 g csoki reszelék,100 ml tejszín

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk.Be fóliázva egy kis időre a hütöbe rakni.Kb 30 perc múlva kivenni és lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtani.Belerakni egy sütő papírral bélelt tepsibe.

Elkészítjük az első túró masszát: a tojást a kétfajta cukorral habosra keverni.Belekeverni a csoki puding port.Belekeverni a túrót és a tejszínt.Majd a tésztára simítani.

Elkészítjük a második túró masszát :a tojásokat újra elkeverjük a két cukorral.hozzá adjuk a vaníliás puding port.Majd a túrót,kávé port,csoki reszeléket,és a tejszínt.Ezt a túró masszára simítjuk.

180 fokra elő melegített sütőben 40-45 percet sütjük.Ha kész hagyjuk kihűlni,szeleteljük,por cukorral tálaljuk.
A sütési idő mindenkinél más szerintem,de a könyvemben ezt írja.

6 megjegyzés:

Ottis írta...

Szia, ez a süti jól hangzik!szerintem kipróbálom majd.sajnálom ami a blogoddal történt, egyszer én is majdnem töröltem az enyémet.

süthetek-fözhetek írta...

Szia! A süti tényleg finom,csak a kávé izt nem igazán éreztem benne bár szerintem azért van mert én sima lefött kávét raktam bele.

Névtelen írta...

Szia,
Megpróbáltam elkészíteni de nekem valami nem stimmelt, pedig nem tértem el a recepttől. A 'massza' közel sem massza állagú - inkább valami folyós-állagú milk-skae-re hasonlít. Nem is tudtam a két különböző masszát egymásra kenni csak önteni. Mondanom sem kell jól összekuytulódtak - rétegnek még csak a jele sem látszott. A sütés pedig 'szenvedés' volt. A közepe még lötyögött de a tészta már égett....Tudnál tippet adni mit is kellene/kellett volna csinálnom? Köszönöm.
Kata

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Névtelen!
Ezer bocsánat,hogy csak most válaszolok!!!!!!
Sajnos nem tudom mi lehetett a gond,nem lehet,hogy több tejszin került bele? Nálunk elég krémes a túró és nem volt vele gond.
Bea

Vanilin írta...

Nagyon tetszik! Kipróbálom. :)

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Vanilin!
Remélem ízlett,ha kipróbáltad!