2015-12-08

Uborka Àzsia módra

Recept forrás :   Auf die Hand című könyv
Az uborkát csíkokban megpucolni.

Uborka Àzsia módra

Hozzávalók :
350 g uborka
4 szár kapor ( friss )
2 szár tárkony ( friss )
1 kis hagyma ( karikázva )
100 g cukor
80 ml fehérbor ecet
1 tk mustármag
pár szem édeskömény mag
1 babérlevél
1/2 vagy 1 piros erős paprika karikázva
20 g pucolt és reszelt gyömbér




Elkészítés:
Az uborkát megmosni szárazra törölni .
A fent mutatott módon pucolni , szeletelni a friss fűszerekkel .
üvegbe ( 500 ml) pakolni , de én egy jól záródó dobozba tettem , mert igazából nem nagy adag és
az üveget kicsinek tartottam .
Hagymát , 100 ml vizet , cokrot , ecetet , mustármagot , édeskömény magot , babérlevelet , csilit és gyömbért egy tálban felforralni  1 percet forralni majd az uborkára önteni.

Pár óra múlva már ízletes , de minnél tovább áll annál jobban össze érnek az ízek.



Nincsenek megjegyzések: