2012-03-04

Nem kaja


H. sógornöjétöl kaptam est a ,,tepsit" használni nem tudom mikor fogom, mert először még meg kell tudnom,hogy ezt bekell áztatni használat előtt, vagy nem.

Aztán : meséltem,hogy kisfiammal orvostól orvosig járunk.Mostanra megjött minden eredmény. Amiből nem derült ki semmi. Nem tudni mitől van a sürü fejfájása, furcsa érzése gyomrába, mitől van sürün orr vérzése ( amihez hozzátenném ,hogy az orr polipját már eltávolitották )
Az kiderült, hogy a vékonysága nem vészes, hisz örökletes, és a vas hiánya se olyan nagy gond hisz nincs vér hiánya.

Hát nem tudom erre mit mondjak. Egyenlörre ott tartok, hogy én aggódom túlzottan. Az étkezésére figyelek, hogy rosszabb ne legyen és ha nem is hízik, de fogyni se fogyjon.

10 megjegyzés:

Dulmina írta...

Mázas cserépedényt nem szükséges használat előtt beáztatni. Csak arra kell ügyelni, hogy mindig hideg (nem előmelegített) sütőbe rakd és azzal együtt melegedjen fel. A sütőből kivett forró edény se kerüljön kimondottan hideg felületre, meg ha sütés közben folyadékot kell még adni a készülő ételhez, az se legyen hideg. (Tehát a hirtelen bekövetkező nagy hőmérséklet-változást nem bírja.) Előbb-utóbb valószínűleg vékony repedések lesznek a mázon, de ez normális, ugyanúgy használható akkor is az edény. Nagyon szép darab, kívánom, hogy készíts benne sok-sok finomságot!

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Dulmina!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!!!!
Bea

trollanyu írta...

Gyönyörű ez a cserépedény:)Ha kívül-belül mázas a tál, akkor nem kell beáztatni, ha csak belül, akkor be kell. Használd egészséggel:)
Sajnálom, hogy nem derült ki semmi sem a fiad problémairól. Sajnos nálam ugyanez volt, nem értem én ezt. De ha elég vitamint visz be, eszik is, akkor ne aggódj túlságosan, remélhetőleg kinövi:)

Sallai írta...

Rossz helyen van a fekhelye (vízér, hartmann)

Vicuska írta...

Gyönyörű edény! Ismerősöm lánya volt hasfájós és orrvérzős gyerekkorában. Sőt utóbbi, most már nagyon ritkán, még előfordul. De alapjában véve teljesen egészséges!!!! Gondolom, gyenge az érfal. Rutascorbin tabletta két érfal erősítő vitamint, C-és P-vitamint tartalmaz. Napi 3 x 1-2 tabletta ajánlott. Ezt olvasd át- kevésbé ártalmas dolog, inkább ijesztő. A hasfájás lehet ideg alapon, a gyerek megijed attól, ami most körülötte zajlik. http://www.fulspecialista.hu/index.php?page=content&method=static&id=26

süthetek-fözhetek írta...

Kedves trollanyu!
Neked is köszönöm a tanácsokat!
Igen , én se értem,hogy lehet az,hogy senki nem tud magyarázatot adni. :-(
Bea

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Sallai!
Nem tudom, hogy rossz helyen van - e a fekhelye.
Bea

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Vicuska!
Neked is köszönöm, a tanácsokat!
Bea

Blogkonyha írta...

Most találtam rád, most kezdem visszaolvasni a blogodat. Nagyon finomakat főzöl! A kisfiadnak jobbulást! A párom unoka húga is elég fejfájós gyerek, most jár 5.-be. Ők is jártak orvostól-orvosig, ott sem találtak semmit. A végén kapott szemüveget, amitől csökkent a sok fejfájása. Szerintem kinövi majd, lényeg, hogy nincs fizikális eltérése a kisfiadnak. Jobbulást!

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Illéskrisz!
Örülök , ha tetszik az oldalam! Köszönöm!
Bea!