2010-08-11

Lecsós malacpaprikás gombával

Ez is egy bográcsos étel,így a Bográcsos ételek című könyvből van a recept.

Lecsós malacpaprikás gombával
  • 80 dkg bőrös malaccomb (nálunk színhús volt)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1/2 kg lecsópaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg gomba (laskát,csiperkét,vagy vegyes erdei gombát ír,de én vegyes üveges kínai gombákat használtam )
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika,csipetnyi cukor,só,bors
  1. A húst felkockázni
  2. A gombát ha friss megmosni,majd nagyobb kockákra vágni.
  3. A hagymát tisztítani,karikára vágni.
  4. A paprikát és paradicsomot cikkekre vágni.
  5. A szalonnát kockáztam.
A szalonnát lassú tűzön kisütöttem,a kisült szalonna darabkákat kiszedtem.A vissza maradt zsíron megpirítottam a hagymát és´hozzáadtam a húst.Nagy lángon a húst fehéredésig sütöttem,megszórtam pirospaprikával elkevertem és ráöntöttem egy pohár vizet.Fűszereztem,hozzá adtam a zúzott fokhagymát,majd kevergetve zsírjára sütöttem.Hozzá adtam a gombát,paprikát,paradicsomot,cukrot és egy kevés vízzel felöntöttem,majd puhára pároltam. (ha kevés a víz mindig apránként után pótolni )
Galuskával tálaltam aminek a tésztájába szárított petrezselymet kevertem.
Megjegyzés :
Bár biztos mindenki tudja azért leírom : -ha valakinek olyan régi fokhagyma törője van; a fokhagymának csak a két végét vágja le,majd héjastól törje meg.A héját kilehet venni és a fokhagyma törő is tiszta marad.Ezt Tim Mälzer egyik könyvében olvastam,és tényleg működik!

1 megjegyzés:

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Bianka! Finom volt,bár bevallom nekem másnap mégjobban ízlett amikor az ízek mégjobban össze értek.
Bea