Lecsós malacpaprikás gombával
- 80 dkg bőrös malaccomb (nálunk színhús volt)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1/2 kg lecsópaprika
- 30 dkg paradicsom
- 20 dkg gomba (laskát,csiperkét,vagy vegyes erdei gombát ír,de én vegyes üveges kínai gombákat használtam )
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika,csipetnyi cukor,só,bors
- A húst felkockázni
- A gombát ha friss megmosni,majd nagyobb kockákra vágni.
- A hagymát tisztítani,karikára vágni.
- A paprikát és paradicsomot cikkekre vágni.
- A szalonnát kockáztam.
Galuskával tálaltam aminek a tésztájába szárított petrezselymet kevertem.
Megjegyzés :
Bár biztos mindenki tudja azért leírom : -ha valakinek olyan régi fokhagyma törője van; a fokhagymának csak a két végét vágja le,majd héjastól törje meg.A héját kilehet venni és a fokhagyma törő is tiszta marad.Ezt Tim Mälzer egyik könyvében olvastam,és tényleg működik!
1 megjegyzés:
Kedves Bianka! Finom volt,bár bevallom nekem másnap mégjobban ízlett amikor az ízek mégjobban össze értek.
Bea
Megjegyzés küldése