2010-05-30

Herzhafte Hackfleischtorte

Recept forrás :Die 100 leckersten SPAR - REZEPTE című újság


Herzhafte Hackfleischtorte
Tészta: 250 g túró , 250 g liszt , 1/2 TK só , 250 g margarin
Töltelék : 25 g margarin, 225 g fagyasztott spenótlevél , 1 csokor Frühlingszwiebeln , 250 g aprószemü paradicsom , 500 g darálthús , 2 tojás , öröltbors , darált Muskatnuss,1 ek szárított Basalikum , 100 g reszelt sajt (Gouda vagy ha valaki ,,würzig mag " akkor Feta - Käse ) ,
Tetejére : 1 tojássárgája.
Elkészítés : A tésztához valókat összedolgozni , majd átlátszófóliába csomagolva berakni a hütöbe kb 2 óra hosszáig.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék :Spenótot egy szüröbe rakva kiolvasztani. A Frühlingszwiebel - t megpucolni és kb 1 cm vastag karikákra vágni. Darálthúst , hagymát ,tojást jól elkeverni , sóval,borssal , Basalikummal ízesíteni. Margarint egy serpenyőben felolvasztani és a darálthús masszát jól átpirítani.
Jöhet a tészta: A tésztát egy kb 20 x 40 -es lappá nyújtani , a két hosszabbik szélét behajtani középre ,majd ahol a tészta két széle találkozik összehajtani. Újra 20 x 40 - re kinyújtani összehajtani úgymint az előbb,kinyújtani ,összehajtani, 30 percre a hütöbe rakni.
Fél óra után a tészta háromnegyed részét kb egy 35 cm átméröjü körré nyújtani ,egy torta formába rakni úgy hogy legyen egy 5 cm -es felhajtott széle. A darálthúshoz hozzákeverem a lecsöpögtetett,levétől kinyomkodott spenótot , ezt a masszát rárakom a tésztára elosztom rajta a paradicsomot,megszórom reszelt sajttal. A megmaradt tésztát kinyújtani és csíkokra vágom.Ezeket a csíkokat rárakom a töltelékre.Lekenni tojássárgával.
200 fokra elömelegitett sütőben kb 50 percig sütni.

Nincsenek megjegyzések: