2009-06-16

Krumplis - Sonkás - Karfiolos "tál "

Krumplis - Sonkás - Karfiolos "tál"



Ezt a receptet Tündér oldalán találtam ,csak ö brokkolival készítette .A recepten csak annyi volt a változtatásom,hogy Karfiol került bele és dupla mennyiségből készült.

Krumplis - Sonkás - Karfiolos "tál "

Hozzávalók:
1 karfiol (kb 800 g ) , 800 g krumpli, 250 g főtt sonka, 2 dl tejszín, 4 - 6 evő kanál tejföl, 4 db tojás, 4-5 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, reszelt sajt. Margarin és zsemle morzsa az edényhez.
Elkészítés:
A krumplikat héjában , sós vízben megfőzzük. A rózsáira szedett karfiolt is megfőztem. A megtisztított krumplit felkarikáztam. Egy hőálló edényt ki margarinozunk és beszórunk zsemle morzsával. A megfőtt karfiol rózsákat az edény aljára rakosgatjuk, rászórjuk a kockára vágott krumplit és a felcsíkozott főtt sonkát. A tojásokat, tejfölt, a tejszínt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a rakottasra öntjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Fasírttal és savanyú uborkával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: