2015-06-21

Saláta tintahallal és paradicsommal

Saláta 6 személyre
 Hozzávalók 6 személyre:

-500 g tintahal test ( mosva,szárítva,1 cm-s karikákra vágva
- 120 ml olíva olaj
-2 ek citromlé
-1 cikk fokhagyma (tisztítva apró kockára vágva)
-2 ek frissen aprított petrezselyem zöld
-1 ek frissen aprított majoránna
1 csipt frissen őrölt bors
-1 cukkini ( megmosva ,végei levágva és vékonyan szeletelve-legjobb spárga pucolóval)
- 1 csokor Rucola saláta ( mosva,szárítva)
- 350 g ,,cseresznye"paradicsom (aprószemü tisztítva,félbe vágva)
Tintahallal és paradicsommal

















Elkészítés: 2 ek olíva olajat felforrósítani és a tintahal karikákat magas fokozaton 3 percig (tényleg csak 3 percig ,mert különben kemény lesz) pirítani.   Kiszedni és egy tálba rakni (ne fém tálba )

A maradék olajat a citromlével, fokhagymával, petrezselyemmel, majoranával,borssal, elkeverni és a kihűlt tintahal karikákra önteni.Jól össze keverni és 8 órát a hűtőben össze érlelni.

A cukkinit a paradicsomot és rucolát salátás tálba tenni , a tintahalat hozzá adni jól elkeverni .

Nincsenek megjegyzések: