Ezek a kis csúnyaságok macaronnak készültek , de mivel nem volt elég türelem hozzá így nem lettek szépek és macaronok se.
De mivel amúgy finomak lettek leírnám a receptet
Hócsoda - Macaron
50 db -hoz
3 csomag Marcipános cseresznye tea
135 g darált mandula
225 g porcukor
3 tojásfehérje
6 ek cukor
250 ml tej
1/2 csomag vaníliáspuding
175 g puha vaj
A macaronokhoz : a teát a mandulával és a porcukorral finomra darálni , majd átszitálni.
A tojásfehérjét keményre verni és 3 ek cukrot apránként beleszórni.
Ezután a teás - mandulás - porcukros keveréket óvatosan hozzákeverni.
Ezután sütő papiros tepsire karikákat ,,nyomni"egy habzsák segítségével.
30 percet pihentetni.
140 fokon 20 percet ,,szárítani"
A tojásfehérjét keményre verni és 3 ek cukrot apránként beleszórni.
Ezután a teás - mandulás - porcukros keveréket óvatosan hozzákeverni.
Ezután sütő papiros tepsire karikákat ,,nyomni"egy habzsák segítségével.
30 percet pihentetni.
140 fokon 20 percet ,,szárítani"
A tejből 3 evőkanálnyit elvenni a maradék cukorral és a pudingporral kikeverni.
A megmaradt tejet felforralni és a puding keveréket hozzá adva készre Főzni.
Amikor kihűlt a puha vajjal jól kikeverni és ezzel a krémmel megtölteni a macaronokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése