Rég nem jártam erre,pedig főztem csak semmi újat.
De most!
Ennek az ételnek a receptje mikróban készíthető ételek könyvből van,de én átalakítottam a fözölapra.
Jägerbohnen/Vadászbab
100 g füstölt szalonna kockázva
1 ek olaj
1 hagyma kockázva
200 g vegyes gomba
300 g zöldbab
só,bors,kakukkfű
fél citrom leve
125 ml húsleves
2 ek fehérbor
2 tojás sárgája
A szalonnát az olajjal keverve kisütöttem.
A sültszalonnát kiszedtem és a visszamaradt zsiradékban a hagymát megpirítottam.
Hozzáadtam a babot és a gombát (hozzá tenném fagyasztott volt igy még lett egy kis leve,mert az előírt mennyiséget én keveselltem)
A fűszerekkel megszórtam , felöntöttem a levessel,a borral,majd puhára pároltam.
A tojássárgáját kikevertem a citromlével és az egészet a gombás babhoz kevertem.
Ès most már csk addig hagytam amíg krémes szószt kaptam.
Sült hallal tálaltam.
Ez pedig egy kis desszert Horvát Ilona szalagos fánk receptje szerint.
1 megjegyzés:
Nagyon tetszik ez a vadászbab, ez olyasmi, amit az én családom is szeretne:) A fánkod is nagyon szép lett. Szép hétvégét nektek:)
Megjegyzés küldése