2013-12-09

Krustenbraten

Sziasztok!
Rég nem jártam erre,de nem vesztem el csak sok a tenni való főleg így karácsony előtt.
Recept forrás: Dr Oetker-Party Braten című könyve
 
Krustenbraten
 
2 és félkiló bőrös sertéscomb
só,bors
őrölt kömény
szegfűszeg
300 ml víz
2 hagyma
2 paradicsom
1 csokor leves zöldség ( répa,petrezselyem gyökér)
300 ml sör
1 ek Liszt
200 ml tejszín
 
 
 

 
A húst megmosni,leszárítani,a bőrt bekockázni.
A húst bedörzsölni a sóval,borssal,köménymaggal bedörzsölni.
A bőrébe szegfűszeget szurkálni.
Innestöl az én változtatásom: egy kacsasütöbe tettem,ráöntöttem 300 ml sört és 300 ml vizet.
Melléraktam a felezett paradicsomot,a tisztított répát és petrezselymet.
A fedőt rátéve másfélórát ,,sütöttem" 200 fokon,majd levettem a fedőt és most már locsolgatva sütöttem tovább másfélórát.
Ezután kivettem a húst és a szegfűszegeket,a zöldséget szürön átpasziroztam.
Felöntöttem 200 ml tejszínnel
Felforraltam és lisztel besüritettem.
Ha kell utána ízesítjük.
 

Jöhet a karácsony!!!!!
Barátnöm hozott 1 kg zselés szaloncukrot
Volt anyósomtól vaj karamellásat és csokis megy ízesítésűt kaptunk
Ès az én anyukám küldött 1 kg kókuszosat,1 kg vajkaramellásat,1 kg marcipánosat és 1 csomag családi szaloncukrot.
Nagyon szuper :-))))

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki, én bőrös sertésbordát tervezek karácsony egyik napjára,ez itt tradícionális étel, olyan igazi roppanósra szeretném megsütni:) Jó sok szaloncukrotok lesz, kitart majd egy darabig:) További jó készülődést és szép adventet:)

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Trollanyu!
Köszönöm. Hát nem tudom,hogy sokáig kifog - e tartani :-))
Már a gesztenyéset eltüntettem :-) Na jó nem sok volt belölle.