Ez egy gyors és egyszerű vacsora étel.
Ami mégis elgondolkoztatott,hogy most én nem tudok ,,főzni",vagy a recept írója felejtett el valamit. De a végén meg oldottam,ezért ha valaki rászánja magát az elkészítésre,akkor olvassa el az egész leírást!
Eier in Tartarsoße /Tojások tartarszószban
Hozzávalók:
4 tojás,só,prézli.liszt,tojás (a panírozáshoz).olaj
a szószhoz:
2 kemény tojás sárgája
só,bors
1/2 tk citromlé
2 ek olaj
1 kis savanyú uborka
1 ek kapribogyó
metélőhagyma
Itt elárulok egy dolgot : készítsetek még 150 g tejfölt is az asztalra ,de először is folytassuk az elkészítéssel.
Először is elkészítettem a szószt,hogy az ízek összeérjenek.
Szósz elkészítés:
A két tojás sárgáját jól össze törni, és kikeverni a citrom lével és az olajjal.Fűszerezni sóval borssal.
Most hozzá kellene adni a kicsire kockázott uborkát ,kapribogyót és az aprított
metélőhagymát.
Naaa?
Ti rájöttetek?
Vagy csak én tévedek?
Csak a tojássárgákból,olajból,citromléből nekem nem lett szósz.
Ès itt jött a tejföl, mert én :
a 2 tojássárgát az olajjal,citromlével kikevertem és hozzáadtam 150 g tejfölt,sóztam,borsoztam.Ezután kevertem hozzá a kapribogyót,aprított uborkát,metélöhagymát.
A tojáshoz:
A 4 főtt tojást paníroztam mint a rántotthúst és forró olajban kisütöttem.
Receptforrás: Miele (nem sajnos nincs ilyen sütöm :-(()Backen,Bratenund Grillen című könyvem.
2 megjegyzés:
Lehet, hogy el sem készítették az ételt, gőzük nincs róla, hogy valami nem stimmel vele. De a lényeg, hogy megoldottad a tejföllel. Nagyon finom lehet, én nem nagyon szoktam ilyeneket készíteni, mert a gyerekeim nem biztos, hogy megennék.
Kedves Trollanyú!
Finom Volt , bár nekem annyira nem,mert nem igazán rajongok a kapribogyóért,de H.szereti nagyon ezért az ö kedvéért elszoktam az ilyeneket is készíteni.Mivel tudom,hogy az én gyerköceim nem eszik meg,ezért nekik másfajtát szoktam ilyenkor csinálni, :-)
Megjegyzés küldése