1500 g-ból csináltam a kissé lejjebb lévő Főtt spárgát holland szósszal Ez a leves 750 g-ból készült és a maradékot Szarvas gulyáshoz főztem meg (de azt még ezután írom be)
Receptforrás: Lisa Kochen & Backen-66 Leichte Frühlings-Rezepte című újság
Spárgaleves pirított pulykamellel
- 750 g spárga (tisztítva,szeletelve)
- 3 répa (tisztítva,karikázva)
- 300 g cukorborsó (tisztítva,darabolva)
- 3 cs spárgakrémleves (Knorr 2 személyre)
- 6 ek Cremafine zum Verfeinern
- 600 g pulykamell (apróra kockázva)
- 3 tk olaj
- só,bors
- 6 ek újhagyma zöldje (aprítva)
Amikor félpuhák voltak hozzáadtam cukorborsót,és puhára főztem őket.
Ekkor hozzákevertem a krémlevest, beleraktam a Cremafine-t,és a hagyma zöldjét.
Pár percig együtt melegítettem,borsoztam,de a sót kihagytam,mert nekem elegendő volt a só.
A pulykamellet megpirítottam az olajon,és tálaláskor raktam a levesbe belőle.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki. Én valamiért idegenkedem a spárgától. Igazából nem tudom megmondani, miért, de egyszer már ki kell próbálnom!:)
Köszönöm!
Mindenkinek más az ízlése,én se ettem eddig,csak a barátom nagyon szereti,ezért elkészitettem,megkóstoltam és ízlett.A gyerköcök eleve úgy kóstolták,hogy ííí,és ezért nem is ízlett nekik.
Bea
Megjegyzés küldése