2011-05-10

Spárgaleves píritott pulykamellel

H.szüleitől kaptuk a spárgát,méghozzá 3 kg-t,egyetlen gond volt csak mi ketten eszük.
1500 g-ból csináltam a kissé lejjebb lévő Főtt spárgát holland szósszal Ez a leves 750 g-ból készült és a maradékot Szarvas gulyáshoz főztem meg (de azt még ezután írom be)

Receptforrás: Lisa Kochen & Backen-66 Leichte Frühlings-Rezepte című újság

Spárgaleves pirított pulykamellel
  • 750 g spárga (tisztítva,szeletelve)
  • 3 répa (tisztítva,karikázva)
  • 300 g cukorborsó (tisztítva,darabolva)
  • 3 cs spárgakrémleves (Knorr 2 személyre)
  • 6 ek Cremafine zum Verfeinern
  • 600 g pulykamell (apróra kockázva)
  • 3 tk olaj
  • só,bors
  • 6 ek újhagyma zöldje (aprítva)   
1650 ml vizet felforraltam,amikor már forrt beleraktam a spárgát,répát,.
Amikor félpuhák voltak hozzáadtam cukorborsót,és puhára főztem őket.
Ekkor hozzákevertem a krémlevest, beleraktam a Cremafine-t,és a hagyma zöldjét.
Pár percig együtt melegítettem,borsoztam,de a sót kihagytam,mert nekem  elegendő volt a só.


A pulykamellet megpirítottam az olajon,és tálaláskor raktam a levesbe belőle.

2 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon jól néz ki. Én valamiért idegenkedem a spárgától. Igazából nem tudom megmondani, miért, de egyszer már ki kell próbálnom!:)

süthetek-fözhetek írta...

Köszönöm!
Mindenkinek más az ízlése,én se ettem eddig,csak a barátom nagyon szereti,ezért elkészitettem,megkóstoltam és ízlett.A gyerköcök eleve úgy kóstolták,hogy ííí,és ezért nem is ízlett nekik.
Bea