Joghurtos málnatorta
7,5 dkg mandula , 10 dkg tejcsokoládé,2 ek tejszín , 10 dkg kukoricapehely, 8 lap fehér zselatin, 25 dkg málna,5dl naturjoghurt,10 dkg cukor,6 dl tejszín,10 dkg porcukor
A mandulát apróra vágjuk,és szárazon megpíritani.A csokit megolvasztani.Hozzákeverni 2 ek tejszínnel,kukoricapelyhet,és a mandulát,majd a masszát egy 24 cm átmérőlyü sütöpapirral bélelt formába simítani,és 1 órára a hütöbe rakni.
A zselatint hidegvízbe áztatjuk.A málnát megmosni,pürésiteni .Joghurttal,cukorral elkeverni.A zselét kevésforró vízben feloldani,a joghurtmasszából 1 evökanálnyit hozzá keverni,majd az egészet a joghurtmasszába dolgozni.A tejszinhab kétharmadát jó kemény habbá verni,majd a masszába keverni.A masszát a torta lapra simítani.
Változtatásom: A torta lapra szórtam málnát és így öntöttem rá a masszát. Mivel nem akartam magasra a krémet ezért a maradékot megettük csak úgy a kimaradt tejszínnel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése