2009-10-14

Tejfölös-kukoricás burgonya


Ez a recept is az elözö könyvből van.
Tejfölös - kukoricás burgonya

Hozzávalók :750 g tisztított burgonya, 1 zacskó mirelit morzsolt szemes kukorica, 3 dl tej, 2 dl tejföl , 5 dkg margarin , 1 csokor petrezselyemzöld , 1 mokkáskanál törött fehér bors , 1 teáskanál só , 1 mokkáskanál porcukor.

Elkészítés: A vékony karikára vágott burgonyát beletesszük egy lapos tepsibe,rászórjuk a még fagyos kukoricát,majd megsózzuk,borsozzuk. A margarint a tejjel langyosra felmelegítve ráöntjük a burgonyára.Alufóliával szorosan befedjük , és az előmelegített , forró sütőben addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul . Addigra a tej nagyrészét felszívja. Ezután a fóliát levesszük, a megmosott és aprított petrezselymet belekeverjük , majd az étel tetejét leöntjük a kissé megsózott , és megborsozott tejföllel . Ismét visszatesszük a forró sütőbe , és addig pirítjuk, amíg a tetején szép világosbarna kéreg keletkezik.

Nincsenek megjegyzések: