Hozzávalók:
- 500 g spárga ( tisztítva,szeletelve
- só, bors
- 1 csipet cukor
- 3 répa ( tisztítva , aprítva
- 150 g fagyasztott borsó
- 600 g csirkemell ( csíkokra vágva
- 1 ek olaj
- 4 ek vaj vagy margarin
- 4 ek liszt
- 300 ml tej
- 200 g tejszín
- 3 - 4 szál turbolya ( aprítva
A spárgát cukros vízben elöföztem.
10 perccel a főzés befejezése előtt hozzáadtam a borsót és répát.
Ezután leszűrtem,de úgy, hogy a levét egy fazékba szűrtem, mert abból még 500 ml kell.
Ezután a csirkemellet olajon megpirítottam , sóztam borsoztam, majd amikor megpirult ´kiszedtem és félreraktam.
Ezután a vajat felforrósítottam, lisztet hozzáadtam , röviden lepirítottam. Hozzáöntöttem a zöldség levét, tejet, tejszínt. Összemelegítettem és 5 percig hagytam főni.
Ezután beleraktam a zöldségeket és a húst, összeforraltam , sóztam,borsoztam, a turbolyát hozzáadtam , és kész.
Receptforrás : Tina Koch & Back - Ideen receptújság 05/2012 - es száma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése