2009-11-02

Jelängerjelieber

Mostanában nem igen van időm és kedvem sütni vagy főzni annyi minden történik felém.És ezek sajnos nem jók : -( a férjem elköltözött (bár ezen már túltettem magam ),és ennek tetejébe még csütörtökön a kisfiam is kórházba került.Szerencsére már szombaton haza engedték,de hamarosan mehet vissza mandula kivételre :-(. Ami az orvos szerint jót fog neki tenni.Ezért készítettem neki gyorsan ezt a sütit,ami tényleg ilyen névvel áll a könyvben.
Jelängerjelieber (receptforrás :Gebäeck cimü könyvem )

140 g vajat,140 g zsírral habosra keverni.140 g cukrot ,3 tojássárgát hozzá keverni.Majd 420 g lisztet. Kis gombócokat csinálni a tésztából , egy sütöpiros tepsibe rakni,kicsit kilapítani, fakanállal kis lyukat csinálni rá.Tojássárgával lekenni , a lyukakba lekvárt tenni és darabolt mandulával leszórni.180 fokos sütőben 15 - 20 percig sütni.


És ,hogy a tojásfehérjék ne menjenek kárba , kemény habbá vertem,raktam bele rumos szórócukrot,kókuszos szórócukrot ,a végén darabolt mandulát,és sütöpapiros tepsibe simítva (nem volt kedvem formákat csinálni ) kiszárítottam.

Nincsenek megjegyzések: