2011-06-25

cseresznye ital és cseresznyés sütemény

 H. szüleitől kaptunk 3 kg cseresznyét (már elözö napokon is kaptunk,de azt mind megeszegettük úgy ahogy volt :-)) De most ebből akartam valamit csinálni is.

 Így először 600 g -ot ,,szörp" készítésre használtam,bár nekem kicsit értelmetlen volt a recept (mindjárt megértitek ),pedig szakácskönyvböl van (német)

Cseresznyeszörp

600 g cseresznye
150 g cukor
3 dl víz
1 kis cikk citrom leve
A cseresznyét a cukorral és a citrom levével össze kellett turmixolni,majd az egészet át szűrni és a vissza maradt cseresznye levét 2 - 3 percet forralni,majd üvegekbe tölteni.

Kérdés : mi legyen a vízzel???? A végén bele öntöttem a leszűrt cseresznyeléhez,és így forraltam fel az egészet.
Ásványvízzel hígítottam.
Ez pedig egy sütememény amit a következő oldalon találtam :
süteményreceptek  című blog

Cseresznyés sütemény

Hozzávalók:
2 tojás, 4 dl tejföl, 2,5 dl cukor, 5 dl liszt, 1 csomag sütőpor, néhány csepp mandula aroma, 50 dkg cseresznye, 10 dkg lapka mandula (ehelyett nálam kókuszreszelék )

Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel keverd simára. Add hozzá a cukrot, szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet. Alaposan dolgozd ki, ízesítsd mandulaaromával.
A masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Hintsd rá a kimagozott cseresznyét, szórd rá a mandulát (én a kókuszreszeléket szórtam rá ), és előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt süsd szép halványsárgára.
Kockára vágva, porcukorral megszórva tálald.


Annyit változtattam az egészen,hogy én nem mandulával hanem kókuszreszelékkel szórtam meg.
Nagyon finom sütemény,még a szomszéd gyereknek is ízlett :-))

Nincsenek megjegyzések: