2010-12-16

Kohlrübeneintopf

Kaptam H-tól 2 könyvet ami egyértelmű,hogy főzéssel kapcsolatos :-)) Az egyik DDR Kochbuch a másik pedig a DDR Backbuch.Nagyon érdekesek.Ez a recept a DDR Kochbuch-ból van.
Itt írják,hogy a Kohlrübe régebben a Steckrübe nevet viselte.Próbáltam a Magyar nevét keresni,de nem találtam ezért egy képet rakok be róla.


Köszönet Alexandrának aki megírta,hogy ez magyarul Karórépa, és Gabojszának aki tarlórépaként ismeri!





Kohrübeneintopf

1 kg Kohlrübe,500 g burgonya (ehelyett én 4 répát tettem bele ),500 g sertés hús (a legjobb a hasa alja),3 hagyma, 3 evőkanál zsír,1/4 liter húsleves,só,bors,cukor (én ezt elfelejtettem bele rakni,de így is édeskés volt )

A zöldségeket pucolni,kockázni. A húst is felkockázni.
A hagymát pucolni,kicsire kockázni,egy nagy edényben a zsírral üvegesre pirítani.A húst megpirítani rajta a zöldségeket hozzá adni,a levessel felönteni,fűszerezni (én lényegében ezt se csináltam,mert a leves eleve fűszeres ).
Lassú tűzön néha megkeverve 1 óra hosszáig főzni.





4 megjegyzés:

Alexandra írta...

Ez a karórépa, angolul swede. Ausztráliában szinte mindig látom a zöldségeseknél.

süthetek - fözhetek írta...

Kedves Alexanra! Köszönöm ,hogy leírtad mit jelent!
Bea

Gabojsza írta...

Én tarlórépának ismerem:-) nem rég hoztam Zágrábból 2 zsákkal, nem okozott osztatlan sikert, voltak benne keserű példányok is...de ami nem volt keserű, az nagyonnagyon jó volt!

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Gabojsza!Neked is köszönöm!