2014-10-28

Céklás marha egytál

Recept forrás: Rezepte pur 2014/November

Rote-Bete-Topf mit Rindfleich/ Céklás marha egytál


.
1 hagymát pucolni ,1 répát pucolni felszeletelni.
1 kg marha húst egy fazékba rakni , vízzel felönteni , felforralni.
A vizet leönteni róla.
Ezután 2 és fél Liter vizet ráönteni ,répát hagymát, babérlevelet, egész borsot és 1 TK sót hozzáadva puhára fözni.
A húst kivenni, felkockázni.
A főző levet szűrön átszűrni.
1 répát pucolni , felkarikázni.
300 g céklát pucolni, kockázni.
100 g szalonnát kockázni és zsírjára ,,pirítani".
A céklát hozzá adni és 10 percig  párolni.
1 ek paradicsom pürét 1 ek cukrot 2 ek  fehérbor ecetet hozzá adva  össze ,, pirítani".
100 ml fözö levet  (amiben a marha hús fött ) és a répát hozzáadni.
15 percet fözni.
1 doboz savanyú káposztát lecsöpögtetni.
A kockázott húst és a káposztát a céklához adni, még egy kis fözö lével felönteni.
5 percig együtt fözni.
 

Nincsenek megjegyzések: