2011-08-12

képek + egy Bigos recept


Bigosch
Receptforrás: Einfach Gut Kochen
Hozzávalók: 400 g sertéshús (kockázva)
                    2 krakkauer (karikázva),de biztos jó más kolbász is
                    2 hagyma (kockázva),2 cikk fokhagyma zúzva
                    2 ek olaj
                   1 pirospaprika (csíkozva)
                   500 g fejes káposzta (szeletelve,csíkozva)
                   1 kisdoboz -425 ml savanyúkáposzta
                   800 ml zöldségleves (kockából)
                   5 pimentkörner (nem tudom mi ez Magyarul)
                   2 babérlevél
                   5 szem bors
                  100 g paradicsompüré
                  1 tk pirospaprikapor (csipös)

A hagymát,húst,kolbászt,fokhagymát olajon megpíritjuk.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és puhára főzzük az egészet.






Ahol anyukámék laknak ott folyik egy Rima nevű folyócska .Gyerekként sokszor jártunk oda pancsolni,most se maradhatott ki,bár mostanra már nem olyan szép a hely,de nekem mindegy.


 Szülinapomon meglátogattuk a Szépasszany völgyet a gyerekekkel,H.-val és a gyerekek apai nagymamájukkal.
És Egerben is szétnéztünk,de csak gyorsan,mert H.,Julsen és én siettünk vissza szüleimhez,hogy velük is koccinthassak.
Nagyon jó volt otthon lenni,csak az idő rövid volt mindenhova eljutni.Majd egyszer:-)) Aztán 7-én 9:30-kor felkerekedtünk anyukámék által jól megpakolva (kacsa amit apukám levágott nekünk,persze én is segítettem,halacskák amit apukám fogott a rimába,házi méz,mert anyukámék szomszédja méhész,zöldparadicsom befőtt a nagynénémtöl,meg csipöspaprika berakva ez is nagynénémtől.Sajnos kisdinnyéje nem volt berakva én meg elfelejtettem a boltoban szétnézni :-((((,
Anyukámék még egy röfit is leakartak vágni,de már nem fért volna be az autóba!Jövőre bekell szereznünk tetöcsomagtartót amibe a ruhákat rakjuk és akkor lesz mindennek hely .JA! És megkaptuk anyukámék hurkatöltöjét,hogy mi is csinálhassunk magunknak hurkát.


Nincsenek megjegyzések: