2009-10-29

Heidesand mit Schokolade

Receptforrás: Dr OetkerPlätzchen von A-Z

Heidesand

250 g vajat egy lábasban megolvasztani és megbarnítani.Majd egy keverőtálba rakva kihűteni.

Az újra kihűlt vajat krémes állagúra keverni. Ezután lassan hozzáadagolni : 250 g cukrot,1 cs vaníliás cukrot,1 csip.sót,2 ek tejet.Ezt addig keverni amíg egy sima masszát nem kapunk.

350 g lisztet 1 tk sütőporral elkeverni,átszitálni és a liszt kétharmadát két adagban a masszához keverni.Èn itt raktam bele reszelt csokit amit amúgy nem ír.

A tésztát a maradék lisztel egy gyúródeszkára rakni és összegyúrni. Az egészet egy kb 3 cm átmérőjű hengerré formázni.Ès addig a hütöbe rakni amíg meg nem keményedik.

A tésztát kb 1/2 cm vastag szeletekre vágni és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakni.

Előmelegített sütőben :alsó -felsö : 180 fok , légkeverés: 160 fok, gáz :2 -3 fokozat. kb 15 percet sütni.A süteményt rácson hűlni hagyni.


Nincsenek megjegyzések: