2012-06-14

Máj vörösbor szószban újhagymával

Ez az étel csak nekem készült,mert a család többi tagja nem eszi a májat. Finomnak finom volt ,de szerintem én maradok a rántott májnál :-)

Máj vörösbor szószban újhagymával

300 g máj ( tisztítva,csikókra vágva )
1 csokor újhagyma ( tisztítva , karikázva )
200 ml vörösbor
3 ek piros balzsamecet
ételsürítö
só,bors,
 kräuter de provence füszer


Elkészítés:
A májat , hagymát,és a kräuter de provenze fűszert olajon megpirítottam. felöntöttem a vörösborral és az ecettel. Egy kicsit együtt pároltam . Ezután ételsürítövel besűrítettem.
Amikor kész volt akkor sóztam, borsoztam.
Burgonya pürével ettem.

3 megjegyzés:

  1. Guszta és finom étel, én szeretem. Az ételsűrítőre miért volt szükség?
    A rántott máj sem rossz, de azért ezt kár lenne kihagyni.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hobbychef!
    Azért,tettem bele,hogy a lé sürübb legyen.
    Bea

    VálaszTörlés