2013-12-23

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Sziasztok!

Szeretnék mindenkinek
        Nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és
                         Boldog Ùjj Èvet
                                        Kívánni.


Én az idei karácsonyt otthon a szüleimnél fogom tölteni H.meglepetése jóvoltából! :-)))))

2013-12-21

Spekulatius macarons

Sziasztok!

Készítettem pár macaront.
Negyedik  nekifutásra csak sikerült :-( Pedig egyszer már sikerült,de most mindenáron egy új receptet akartam kipróbálni.
Az első adag lapos lett,de a kisfiam betermelte.
A második Eleve a kukába kötött ki,ugyanúgy ahogy a harmadik.
 
Ekkor vissza tértem Latsia receptjéhez,de csak fél adaggal,éééés SIKERÜLT!
Szép talpacskákkal méghozzá,és a 30-ból csak háromnak a teteje repedt meg. :-))

Spekulatius macaron
 
 A macaronok Latsia receptje alapján
 
Töltelék:
100 g fehércsokoládét vizgöz felett felolvasztottam 50 ml tejszínnel.
Amikor ez meg Volt bele kevertem 2 db darált spekulátius kekszet és jól kikevertem.
Hütöbe hagytam kihűlni,majd ezzel a krémmel megtöltöttem a macaronokat.
 
5 perc alatt elfogyott az összes.:-)

2013-12-20

Spekulatius cake pop

Sziasztok!

Egy gyors kis semmiség kis csalással :-))
Na jó csak a csokizásnál csaltam,de mindent csak sorban.
 
Spekulatius Cake Pop
150 g Spekulatius keksz ledarálva
40 g cukor
60 mascrapone
fehér csokoládé a bevonáshoz plusz színes szóró cukor a diszitéshez.
 

 
A kekszet,cukrot , mascraponét össze gyúrtam,majd kis golyókat csináltam belőle.
1 órára a hütöbe tettem.
Ès most jön a csalás: Èn először az olvasztott csokiba forgattam, sütöpapiros tálcára raktam,diszitettem (na jó ezt a nagyobbik lányom csinálta )
Amikor a csoki megszilárdult,beleszurkáltam a pálcikákat.
 
Elvileg a pálcikát először csokiba mártjuk,a golyóba szúrjuk,hagyjuk megszilárdulni,majd csokiba forgatjuk.
 
De szerintem az én módszeremmel se lett rossz.
 
Legközelebb ha már nem fogyozom akkor a ´spekulatius-marcipán cake Pop lesz kipróbálva,mert azt csak én eszem a marcipán miatt. :-))

2013-12-09

Krustenbraten

Sziasztok!
Rég nem jártam erre,de nem vesztem el csak sok a tenni való főleg így karácsony előtt.
Recept forrás: Dr Oetker-Party Braten című könyve
 
Krustenbraten
 
2 és félkiló bőrös sertéscomb
só,bors
őrölt kömény
szegfűszeg
300 ml víz
2 hagyma
2 paradicsom
1 csokor leves zöldség ( répa,petrezselyem gyökér)
300 ml sör
1 ek Liszt
200 ml tejszín
 
 
 

 
A húst megmosni,leszárítani,a bőrt bekockázni.
A húst bedörzsölni a sóval,borssal,köménymaggal bedörzsölni.
A bőrébe szegfűszeget szurkálni.
Innestöl az én változtatásom: egy kacsasütöbe tettem,ráöntöttem 300 ml sört és 300 ml vizet.
Melléraktam a felezett paradicsomot,a tisztított répát és petrezselymet.
A fedőt rátéve másfélórát ,,sütöttem" 200 fokon,majd levettem a fedőt és most már locsolgatva sütöttem tovább másfélórát.
Ezután kivettem a húst és a szegfűszegeket,a zöldséget szürön átpasziroztam.
Felöntöttem 200 ml tejszínnel
Felforraltam és lisztel besüritettem.
Ha kell utána ízesítjük.
 

Jöhet a karácsony!!!!!
Barátnöm hozott 1 kg zselés szaloncukrot
Volt anyósomtól vaj karamellásat és csokis megy ízesítésűt kaptunk
Ès az én anyukám küldött 1 kg kókuszosat,1 kg vajkaramellásat,1 kg marcipánosat és 1 csomag családi szaloncukrot.
Nagyon szuper :-))))