2013-03-16

Soleier in Gewürz - Kräuter - Lake

Recept forrás : Rezepte Pur című újság
´Soleier in Gewürz - Kräuter - Lake
 
Hozzávalók 1 üveghez ( 500 ml - es ):
1 hagyma
2 tk só
1 tk kömény
1 babérlevél
5 tojás ( M-es)
1 ág Rozmaring
1 - 1 szár Majoránna és Thymian

 
Elkészítés :
A hagymát megpucolni , félbe vágni.
500 ml vizet 1 tk sóval felforralni.
Hagymát , köményt , és babérlevelet belerakni.
Tojást hozzáadni és 10 percig főzni.

 
Tojásokról a vizet leönteni, hideg vízzel lehűteni , majd megpucolni.
A fűszereket ,,durván" felaprítjuk.
Majd az egészet , rétegezve üvegbe pakoljuk.

 
300 ml vizet 1 tk sóval felforralni és az üvegbe rétegezett tojásokra önteni.
Jól lezárva 1-2 napig a hütöben állni hagyjuk.
 
Jó étvágyat!

2013-03-15

Sajtos zsömle

Ezt a zsömlét a gyerekeknek készítettem az iskolába
Zsömle sütés előtt

Megsülve

Belülről

 
Sajtos zsömle
 
Hozzávalók:
 
500g Fehérkenyér liszt
  26gRozs liszt
21g Èlesztö
    5g Maláta
  11g Só
  26g Margarin
    5g Cuckor
295g Meleg víz
 
Elkészítés: 
Minden hozzávalót beraktam a kenyér sütőmbe és tészta programon hagytam dolgozni.
Amikor megkelt ,100 grammos darabokra osztottam.
 
 Limara videó utasítása  szerint megformáztam.
lekentem egy kis vízzel,megszórtam sajttal és hagytam 10 percet még a tepsin kelni.
 
A sütőt egy üres tepsivel  230 fokra melegítettem ,beraktam a tepsit a zsömlével és 1 pohár vizet öntöttem az üres tepsibe.
Gyorsan becsuktam a sütő ajtaját , hogy pára keletkezzen.
17 percet sütöttem , rácson hagytam kihűlni.
 
 
A receptet  amboss azaz Christian blogjáról próbáltam ki.

2013-03-13

Viktorianisches Milchbrot / Tejes kenyér

Sziasztok!

Ennek kenyérnek a receptjét most az itt említett   Brot Backen című könyvemből készítettem.
 
 
Sütni pedig az itt említett   kenyérsütöformában sütöttem.
 
Őszintén meg kell mondjam , nagyon megvoltam elégedve a kinézetével és az ízével is.
Most pedig akkor jön a recept.

 
Viktorianisches Milchbrot / Tejeskenyér
 
Hozzávalók: 
2 tk por élesztő / vagy 15 g friss élesztő
1 tk cukor
300 ml langyos tej
500 g grízes liszt / én fehérkenyér lisztet használtam
1 1/2 tk só
 
Egy kence a tetejére : 1 tojás és 1 ek tej ,elkeverve.

 
Elkészítés :
A hozzávalókat bepakoltam a kenyérsütögépembe és hagytam dolgozni.
                                                                                                                                                
   Amikor kész volt Limara  leírása szerint megformáztam , beleraktam a formába , letakartam és hagytam a duplájára kelni.

Ezután lekentem a tejes - tojás keverékkel. Majd ment a 200 fokra előmelegített sütőbe 45 percre.

                  Az utolsó 15 percben lefedtem alufóliával , hogy a teteje ne legyen még barnább.
                                              Rácsra rakva hagytam kihűlni.


Jó étvágyat!!!!!!!!!!!

2013-03-12

Laktató Kelbimbó egytál

Sziasztok!
Bevallom ez az étel nem tartozik a nagyon szépek közé. Elvileg a szósz a képen fehér , de nálam zöld lett.  Ennek egyetlen oka van. A brokkoli szétfőtt benne :-)
Eldöntöttem legközelebb a brokkolit külön vízben fogom kifőzni , bár ha belegondolok akkor meg a kelbimbótol lesz zöld :-))
 
Na jól van félre a viccel , aki esetleg a csúnya kinézete ellenére is kipróbálná , annak leírom a receptet.
 
Laktató Kelbimbó egytál
 
Hozzávalók:
500 g kelbimbó ( én fagyasztottan használtam )
500 g brokkoli ( ez is fagyasztva volt )
500 g enyhén füstölt hús ( kockázva )
a húst amit használtam itt Németországban : Kasselernacken - nak hívnak , magyarul persze nem tudom elnézést kérek emiatt.
500 g burgonya ( tisztítva , kockázva )
3 ek olaj
1500 ml zöldség leves
só , bors,őrölt szerecsen dió
petrezselyem zöld aprítva
1 tasak krumplipürépor ( 500 ml folyadékhoz való )

 
Elkészítése :
Az olajon a húst megpirítani , a zöldséglevessel felönteni , és felforralni. Répát ,krumplit, brokkolit,kelbimbót hozzá adni és újra felforralni. kb 15 percig együtt főzni ( legalábbis addig amíg a zöldségek meg nem puhulnak )
A krumplipüré port hozzá keverni , amíg eléri a megfelelő sürüséget.
Megszórni az aprított petrezselyemmel és ha kell utána ízesíteni.
 
Jó étvágyat annak aki esetleg kipróbálja!
Recept forrás : Rezepte Pur újság ( Német )

2013-03-09

Waldpilz - Rahm - Geschnetzeltes

Sziasztok!

 Ehhez az ételhez elvileg hús is kellett volna , de H. miatt kihagytam. Ès mégse lett rossz :-)
 
Erdei gombás - ,,Rahm - Geschnetzeltes"
 
Hozzávalók:
500 g vegyes erdei gomba ( fagyasztott volt )
2 hagyma (tisztítva , szeletelve)
olaj
250 ml tejszín
250 ml zöldségleves
3 tk mustár
só,bors
2 ek frissen aprított zöldség  ( én petrezselyem zöld, újhagyma szár ,és medvehagyma mellett döntöttem ami nálam szárított volt )
Soßenbinder  Olyan por ami besüriti a szószokat.
 
 

 
Elkészítés:  A felforrósított olajon megpirítottam a hagymát.
Hozzá adtam a gombát ,és együtt píritottam egy kicsit. ( kb 5 perc )
Ezután felöntöttem levessel , tejszínnel , hozzáadtam a mustárt és a szárított zöldségeket.
Addig főztem együtt amíg a gomba elnem érte a megfelelő puhaságot.
Ezután a ,,Soßenbinder -rel"    szósz süritöporral besüritettem.
 
Ennyi! Jó étvágyat!

2013-03-08

Fodroskel-egytál kolbásszal

Ez az étel H. - nak készült,mert nagyon szereti a fodros kelt. Ès mellesleg még nagyon rágni se kellet neki. Nem néz ki valami finomnak,de hát a spenót se szép :-) A lényeg ,hogy ízlik.
Ehhez az ételhez üveges fodros kelt kellett használni amiből nálunk mindig van itthon ,mint ahogy fagyasztott is található nálunk.

 
Fodroskel-egytál kolbásszal ( Chorizóval )
 
Hozzávalók: 1 hagyma (tisztítva , kockázva )
2 cikk fokhagyma ( tisztítva , aprítva )
500 g burgonya ( tisztítva , kockázva )-tudom ez az én ételembe nem látható, ami azért van ,mert az utolsó pillanatba vettük észre ,hogy a krumpli már csak kidobásra jó.
300 g répa (tisztítva,karikázva )
2 ek olaj
720 ml ( 1 üveg ) fodros kel
2 babérlevél
1 kis csili ( a mag eltávolitva , csíkozva)
400 g kolbász ( karikázva )
1 csokor petrezselyem ( tisztítva,aprítva )
só , bors
1 1/2 liter húsleves

 
Elkészítés :  A hagymát a forró olajban üvegesre pirítani. A fokhagymát hozzáadni és együtt pirítani.
A fodros kelt,burgonyát,babérlevelet és a húslevest hozzáadni. Felforralni és együtt főzni amíg a répa és burgonya félig megpuhult.
Ezután a csilit és a kolbászt hozzáadni , és készre főzni.
Az aprított petrezselymet hozzá szórni, és ha kell még utána sózni és borsozni.
 
Jó étvágyat!

2013-03-07

Buttertoast / Vajas piritandó kenyér

Ezt a kenyeret kenyérsütö gépbe és a sütőben
is süthetjük.
De  én most nem akartam sütőben sütni . Egyetlen gondja volt , csak mint azt kicsivel lejjebb látjátok, a teteje nem lett olyan szép. Pedig letakartam a kenyérsütö tetejét.
Na mindegy a lényeg ,hogy finom volt. `
Pirítás nélkül nekem jobb volt !

( Igy nézett ki kivülröl )
 
Buttertoast / Vajas pirítandó kenyér
 
  • Hozzávalók : 2 TK Só
  • 450 g fehérkenyérnek való liszt
  • 1 TK cukor
  • 50 g puha vaj
  • 1 1/2 Tk szárított élesztő
  • 320 ml víz

( igy nézett ki belülről )
Elkészítés : mindent a kenyérsütöbe raktam ( víz,vaj,liszt,cukor,só , élesztő )
                   Beállítottam a gépet - fehérkenyér programra.
                  Amikor elkészült rácsra téve hagytam kihűlni.

Leberkäsepfanne Gyros - Art

Sziasztok!

Rég nem jártam erre , elhanyagoltam az én kis blogomat. Főzni főztem,bár legtöbbször hús menteset . Hús csak darált vagy felvágott ként került bele,mert H.nem tud rendesen rágni per pillanat. Ez lehangoló. Igy általában csak gyors főzelék féleség egytál.....készült .

Ez a recept nekem készült.
Próbáltam keresni ,hogy mi magyarul a Leberkäse , de nem találtam. Valami májpástétom féleség lehet. Elnézéseteket kérem ezért.

          
                                                     Leberkäsepfanne

                              Hozzávalók: 400g Leberkäse ( felcsíkozva )
                                                      1 ek gyros fűszer
                                                      4 ek olaj
                                     1 hagyma karikázva
                                     3 színű tv paprika , csíkozva.
                                          


                        Elkészítés: A felcsíkozott leberkäs - ét egy tálba rakom,hozzáadom a füszerkeveréket, és 2 ek olajat. Összerázom és 5 percig állni hagyom.
                        Ezután egy tálba a maradék olajat felforrósítom. Belerakom a leberkäs -ét és minden oldalról megpirítom.
                        Hozzáadom a hagymát és a paprikát és még 5 percet együtt pirítom.
Zazikivel és krumplipürével ettem, másnap pedig kenyérrel.