2012-08-17

Magyaros cukkinifözelék

H. szüleitől kaptunk cukkinit.

Igy a No Salty oldalán talált Magyaros cukkinifözelék  mellett döntöttem. Ès nem bántam meg , mert a gyerekek is nagyon szerették. :-))

Hotdog grillezve

A hétvégét a bungalónknál töltöttük, igy eszerint készült a vacsoránk :-)


Grillezödik a virsli és a hotdog zsömle

Összeállítás:
a zsömlét lekentem mustárral

káposzta rá

erre lilahagyma



grillezett virsli rá



kecsap

a teteje rá

Ès ezután már csak az evés marad hátra.

2012-08-06

szabim utólso napjai

 Szombaton a 2 lányommal ( szülinapom alkalmából ) Lányos napot tartva elmentünk vonattal Magdeburgba. Először a Cyti Caréba ahol ma épp kiáltás volt ( jégkorszak ) Nagyon érdekes volt.


 Ez a Hundertwasserhaus az érdekessége ennek a háznak hogy minden ablak különbözik formájába, színében egyik ablak se egyforma.
 Vasárnap pedig 
Salzwedelben voltunk a mese és illat kertben . Mit ne mondjak megérte. Belépő is jó árban volt. ès az egész nagyon szépen megvolt csinálva

Még én is játszottam :-)))) Különböző mesék voltak, játék lehetőségek a gyerekeknek ahol még a nagy gyerekek ( mint én ) is játszhattak.
Vicces kövek.

Bölcsességek útján táblák voltak. Ez e kedvencem

Ez a bejárat.
Mesefigurák, japán kert, tündérkert.......... Összesen  230 fotót készítettem annyira tetszett és annyi minden volt érdekes.
Ez a Baumkuchengeschichten haus - ban volt.

Nagy a bizonyság,hogy vissza megyünk,mert az illat kertben már nem tudtunk bemenni, és tényleg megérte.

Mától pedig felfrissülve újra dolgozok:-)

2012-08-03

Szabin voltam :-),Szabin vagyok :-)


Nem főztem egész múlthéten ,volt még bőven kaja lefagyasztva. Ehelyett inkább csavarogtunk ,strandoltunk.:-)))


Először Bernburgba lettünk meghívva ( H. szülei tették ezt ) az állatkertbe. Ès nézzétek csak milyen állatokkal is találkoztunk az állatkertben.
Szürkemarhákkal amit a gyerekek előszeretettel etettek meg ( persze kerítés mögött voltak ) H. apukája pedig gyakorolta hogy hogyan kell kimondani Hortobágy . Vicces hallani, ha egy nem magyar próbálja a gy vagy a többi dupla betűt kimondani. :-)
Aztán láttunk ilyen csavart szarvú birkákat. Ők is Magyarországról származnak.

Ezután Plötzkyben voltunk a bungalónknál , de csak egy estét aludtunk ott.Közben felfedeztem ezt a gombát ami érdekes módon a fa tönkből nőtt ki. Ès másnap várt a legnagyobb élmény engem is és a gyerekeket is!!!!!!!!

Szerdán elmentünk a keleti tengerhez!!!! Zempin - nél voltunk a strandonMég soha nem voltunk ott , és mivel nem jutottunk idén haza Magyarországra , H. azt mondta,hogy elvisz minket oda. Nagyon jó volt :a viz hullámzott, az idő gyönyörű volt és a viz sós :-)) Jól leégett a bőröm,de megérte.
Kisfiam a medúzákra vadászott ( nem voltak mérgezők) , kislányom pedig a kagylókat gyűjtögette.
Vacsorára pedig halas zsömlét ettünk Koserow - ba
Ezen a hétfőn pedig ellátogattunk Leipzig legnagyobb bevásárló központjába ami előtt a gyerekeknek különböző attrakciók voltak ( 40 atrakció ) 2 euróért ( személyenként) lehetett megvenni a belépőt és ezzel a belépővel a gyerekek mindent kipróbálhattak. Sőt az apukák vagy épp az anyukák ( akinek jogosítványa van ) még trabit is vezethetett. Persze hogy H. ki is használta az alkalmat.

Ezután átmentünk az Ikeába ( ez is ott van mellette ) ahol 2 euróért ( személyenként )ehettünk egy hotdogot,mellé 3 dl üditöt és egy softeist tartalmazott ez a 2 euró .Szerintem nagyon megérte mind kettő dolgot,mert amúgy ennyiért nem jutunk be sehova és nem eszünk semmit.
Tehát összesen 24 euróból ettünk ittunk és jót mulattunk :-)