Bigosch
Receptforrás: Einfach Gut Kochen
Hozzávalók: 400 g sertéshús (kockázva)
2 krakkauer (karikázva),de biztos jó más kolbász is
2 hagyma (kockázva),2 cikk fokhagyma zúzva
2 ek olaj
1 pirospaprika (csíkozva)
500 g fejes káposzta (szeletelve,csíkozva)
1 kisdoboz -425 ml savanyúkáposzta
800 ml zöldségleves (kockából)
5 pimentkörner (nem tudom mi ez Magyarul)
2 babérlevél
5 szem bors
100 g paradicsompüré
1 tk pirospaprikapor (csipös)
A hagymát,húst,kolbászt,fokhagymát olajon megpíritjuk.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és puhára főzzük az egészet.
Ahol anyukámék laknak ott folyik egy Rima nevű folyócska .Gyerekként sokszor jártunk oda pancsolni,most se maradhatott ki,bár mostanra már nem olyan szép a hely,de nekem mindegy.
Szülinapomon meglátogattuk a Szépasszany völgyet a gyerekekkel,H.-val és a gyerekek apai nagymamájukkal.
És Egerben is szétnéztünk,de csak gyorsan,mert H.,Julsen és én siettünk vissza szüleimhez,hogy velük is koccinthassak.
Nagyon jó volt otthon lenni,csak az idő rövid volt mindenhova eljutni.Majd egyszer:-)) Aztán 7-én 9:30-kor felkerekedtünk anyukámék által jól megpakolva (kacsa amit apukám levágott nekünk,persze én is segítettem,halacskák amit apukám fogott a rimába,házi méz,mert anyukámék szomszédja méhész,zöldparadicsom befőtt a nagynénémtöl,meg csipöspaprika berakva ez is nagynénémtől.Sajnos kisdinnyéje nem volt berakva én meg elfelejtettem a boltoban szétnézni :-((((,
Anyukámék még egy röfit is leakartak vágni,de már nem fért volna be az autóba!Jövőre bekell szereznünk tetöcsomagtartót amibe a ruhákat rakjuk és akkor lesz mindennek hely .JA! És megkaptuk anyukámék hurkatöltöjét,hogy mi is csinálhassunk magunknak hurkát.