2011-02-20

Desszert = Kókusztekercs

A kókusztekercset mindenki ismeri,a kókusztekercset mindenki megtudja csinálni. Akkor miért rakom ide? Mert valamit leakartam tesztelni és nekem bejött. :-)))

Elkészítettem a kókusztekercset az egyik felét normális vajkrémmel töltöttem, a másikba pedig : Meggylekvárt (darabos,savanykás ) meglocsoltam Kirschwasserrel állni hagytam,majd ezzel töltöttem meg a tekercset.

Ennyi,nem nagy szám tudom,de mint említettem nekem ízlett.

2011-02-04

Vacsora = Marinierte Hamburger

Recept a Dr Oetker Grill Rezepte című könyvben! Először úgy terveztük,hogy kint grillezünk,de aztán közbejött valami és ezért bent a sütőben grilleztem.Még jó , hogy a sütöm rendelkezik grill programmal. Marinierte Hamburger ( 8 db )
Fasirt: 1 zsömle 750 g darált marhahús 1 tojás só,bors Marinade: 4 ek Sojasauce 3 ek víz 2 ek barnacukor 1 tk Worcestersauce 1/4 tk őrölt gyömbérpor Díszítés: Kecsap, Paradicsom , Uborka ,vagy Paprika

Ezenkívül: hamburger zsömle Először összekevertem a fasírtnak valót,csináltam belőle 8 lapos fasírtot.

Ezután összekevertem a Marinadénak valót és ráöntöttem a fasírtokra.

1 órát hagytam állni ( néha megforgattam )

Ezután meggrilleztem a fasírtot ( ha kint csináljuk kenegetni kell a Marinadéval, én csak sütőbe rakás előtt és fordításnál tudtam csak )

Meggrilleztem a hamburger zsömléket , raktam rá uborkát, fasírtot , paradicsomot , kecsapot.

Persze mindenki ,, díszítheti " ízlés szerint!

Ebéd = Pulykamell Paradicsom Basalikum-Tejfölös szószban

Recept a Kuchen Diät könyvből , kisebb változtatásokkal

Pulykamell Paradicsom - Basalikum -Tejfölös szószban
Pulykamellet vékonyra szeleteltem , borsoztam. Olajozott tepsibe raktam.
Össze kevertem 4 ek paradicsom pürét , 400 ml zöldséglevessel ,és basalikum fűszerrel.Ezt ráöntöttem a hús szeletekre.Beleraktam még 4 babérlevelet , 6 cikk fokhagymát.
Sütőbe rakva készre sütöttem.
Amikor kész volt a húst , babérlevelet , fokhagymát kiszedtem és belekevertem a szószba 200 ml tejfölt, meg egy kis lisztet,hogy a szósz sürü maradjon.
Vigyázat nehogy a szósz savanykás legyen a paradicsompüré miatt!

2011-02-03

Vacsora = Asia -Glasnudel -Salat

Ez a recept a lejjebb említett Kuchen diät című könyvből van.
Asia - Glasnudel - Salat ( 2 személyre )
75 g Glasnudel
250 g csirkemell
1 ek szója szósz
1 piros csili
2 cikk fokhagyma
3 répa
500 g póré hagyma
3 tk olaj
1/2 tk őrölt gyömbér
2 ek limettenlé
A tésztát sós vízben megfőzni,majd lehűteni és ollóval elvagdosni.
A csirkemellet felkockázni és a szója szósszal elkeverni.
Hagymát tisztítani,vékonyra karikázni.
Répát pucolni,vékonyra karikázni.
Fokhagymát pucolni,felkockázni.
Csilit megszabadítottam a magoktól és felkarikáztam.
Ezután a húst sóztam - borsoztam olajon megpirítottam,amikor kész volt kiszedtem és a vissza maradt zsiradékra raktam a hagymát,répát,csilit fokhagymát egy kicsit pirítottam,majd fedő alatt pároltam.
Amikor kész volt össze kevertem a hússal,tésztával,limetten lével,gyömbérrel.

Ebéd = Hähnchenragout mit Basmatireis



Már nem akartam szakácskönyvet venni,hisz már 170 db van( most már 172 db ) (vegyesen magyar és német ),de aztán amikor ezt a két könyvet megláttam nem tudtam ellen állni.Az áruk is jó volt 1db = 1,99 euro
És hát grill receptes könyvem meg nincs,a másik meg egy diétás könyv :-))))
Nem is bántam meg,mert nagyon jók.Ez a recept a Kuchen diät cimü könyvből származik! A kinézete nem olyan szép,de az íze nyert.



Hähnchenragout mit Basmatireis ( 2 személyre )

Rizs:
160 ml víz
1 lapos tk só
80 Basmati rizs

Ragu:
200 g csirkemell
300 g brokkoli
1 hagyma
1 tk olaj
1/2 tk citromlé
6 ek forró víz
25 g tejföl
1 tk currypor

Először is megfőztem a rizsát.
Ezután jött a ragu: A csirke mellet kis kockára vágtam,és a felforrósított olajban megpirítottam sóztam,borsoztam. Ezután hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott hagymát.Kicsit össze pirítottam, majd hozzáadtam a vizet és citromlét, 5 percig fedő alatt pároltam.Hozzákevertem a tejfölt,majd a curry port és utána fűszereztem.
A főtt rizsával tálaltam





2011-02-01

Magdeburger Gulaschtopf


Magdeburger Gulaschtopf
1 kg vegyes gulyásnak való hús
2 hagyma
500 ml Malzbier ( maláta sör ? )
4 cikk fokhagyma
2 babér levél
1 tk Balsamicoessig
2 ek zsiradék
100 ml zöldség leves
liszt
só,bors
A hagymát pucolni,kockázni. A húst a zsiradékon megpirítani,hagymát és a tört fokhagymát hozzá adni és kicsit együtt pirítani.Zöldség levessel és sörrel felönteni,babérlevelet hozzá adni.Kb 60 percig fedő alatt lassan főzni.amikor a hús puha a Balsamico ecettel,sóval,borssal ízesíteni és ha kell a liszttel besüriteni.
Sós burgonyával tálalni.