2011-01-31

Currys Lencse,,leves" mazsolával ( helyett virslivel)

A lencse nem csak új évkor jó :-)) A mazsolát nem szeretjük ezért virsli került benne,de aki a mazsolát szereti kipróbálhatja úgy is! És a leves leírás azért került macska körömbe,mert nálam inkább főzelék állagú.
Curry - Linsen -Suppe mit Rosinen

1 hagyma,1 fokhagyma, 30 g vaj, 1 ek currypor, 1/2 tk paprikapor, 1/4tk őrölt Kreuzkümmel (Cumin ),só, öröltbors, 4 ek paradicsompüré, 750 ml zöldségleves, 250 g szárított sárga vagy piros lencse, 3 ek mazsola (ehelyett nálam virsli került bele ), 1/2 csokor petrezselyem

A hagymát felkockázni , fokhagymát összetörni,majd a vajon megpárolni őket.Fűszereket és a paradicsom pürét hozzákeverni, kicsit együtt párolni,majd a levest ráönteni, lencsét hozzáadni.Az egészet lassú tűzön készre főzzük.

Amikor puha hozzáadjuk a mazsolát (én virslit) utána fűszerezzük, felapritot petrezselyem zöldet hozzáadjuk és az egészet össze melegítjük.

2011-01-26

Vau - Díjat kaptam!

Tegnap nem jártam erre ,de ma igen és egy megjegyzésben közölte

Felah ,hogy van nála valami a számomra! Nagyon szépen köszönöm!!!!

És a szabályok:

- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van


Az én díjazottaim akiknek a díjat tovább adom :


Zsuzsa
Gyöngyi
Alíz


2011-01-17

Grünkohlpfanne mit Kasseler (Grünkohl = Fodros kel)

Vásárolni jártunk és kivoltak rakva olyan recept cetlik,párat el is hoztam .Ez a recept is közte volt ,és mivel a nagyobbik lányommal este nem eszünk tészta félét,kenyérfélét,és rizst,burgonyát úgy döntöttem ez lesz a vacsi.



Grünkohlpfanne mit Kasseler

1 kg fagyasztott Grünkohlt felraktam 250 ml zöldség levessel főzni 30 percre.
4 - ek vajat egy lábasba raktam,és kisütöttem rajta 5 Kasselert ( főtt - füstölt ) kiszedtem és a visszamaradt ,,zsiradékon " megpirítottam 4 felkockázott hagymát.Amikor megpirult hozzáadtam a grünkohlhoz,az egészet még sóztam,borsoztam és még 10 percig tovább főztem.

2011-01-14

Képek

Főzök én!

Ez egy 160 fokon fedő alatt sült bárány amit befűszereztem egy úgynevezett 8 fűszer keverékkel ( fagyasztóban tárolják a boltokban ) alá öntöttem 250 ml húslevest és fedővel lefedve 160 fokon készre pároltam - sütöttem.Mellé pedig rizsát adtam tejfölös gombával.
Ez egy savanyúkáposztás lencseleves ami még új évre készült a receptet a Vidék Íze konyhája 2009 decemberi számában találtam ,de itt is olvasható.

Ez a recept a H-tól kapott könyvemből származik.Főtt tojás mustárszószban. 8 tojást megfőztem,pucoltam. 2 hagymát pucoltam,kockáztam és 5 ek vajon üvegesre pirítottam,ezután 3 ek lisztet hozzá szórtam és kicsit együtt pirítottam.Hozzá öntöttem 250 ml zöldséglevest,az egészet és sürüre főztem,hozzá adtam 2 ek mustárt sóztam,borsoztam. A tojásokat félbe vágtam és ráöntöttem a szószt.Petrezselymes burgonyával tálaltam.


Ez pedig egy fürj leves volt.





2011-01-03

Cukkini fözelék Stahl Judittól

Ez az étel még karácsony előtt készült! A főzelék elkel mondjam igazán különleges ízű,de finom.


A recept Stahl Judit Végre Otthon című könyvéből származik! Mindent úgy csináltam ahogy ö le írta.
Kattints a képre a receptért!!

sárgabarack befött mousse au chocolat- val

Ez egy nagyon gyors és egyszerű desszert az egyik reklám újságban volt benne és eldöntöttem meg is csinálom.


Mousse au chocolate barack feleken.
Felezett sárgabarack befőtt, tejszínhab,mousse au chocolate ( kész puding vagy joghurt nem tudom melyiknek nevezik )
A barackot tányérra rakni egy kanál mousse rá és erre nyomunk tejszínhabot és már élvezhetjük is a desszertünket :-))

Libasült karácsony másnapjáról

Még karácsony előtt olcsón találtunk igaz fagyasztott de Magyar libát! Ezt készítettem brokkolis burgonya pürével.


Libasült brokkolis - burgonya pürével.

Liba,burgonya,brokkoli,egy kocka kínai currys szósz kocka,só,bors,tejszín,étkezési keményitö,brokkoli,burgonya,tej,vaj.

A libát egy kacsasütő tepsibe raktam a melle hússal lefelé,bele a currys kocka és a víz.Ráraktam a fedőt és 160 fokos sütőbe raktam kb 2 órára. Fél időben a libát megfordítottam a tepsibe és a végén amikor már puha volt levettem a fedőt és hagytam pirulni. Közben persze a lével locsolgattam.
Amikor kész volt a libát kivettem és a vissza maradt zaftot be süritettem tejszín és az étkezési keményitö keverékkel.
A tisztított és kockázott burgonyát megfőztem sós vízben a brokkolival, majd kis vaj és tej hozzáadásával pürésitettem.